De pers: Sparta-NEC

Hieronder een verzameling welke DTH maakte van de berichten in de pers over het verloren duel in Rotterdam

FC Update: NEC moet wijken voor eerste competitiezege Sparta
Het heeft veertien duels geduurd, maar Sparta heeft zijn eerste competitiezege binnen. De ploeg van interim-trainer Adri van Tiggelen won zondagmiddag op het Kasteel fortuinlijk met 1-0 van NEC.

Voetballend was Sparta beduidend minder dan NEC, maar uiteindelijk maakte de strijdlust van de thuisploeg het verschil. Door de zege deed Sparta de laatste plaats over aan stadgenoot Excelsior, dat eveneens negen punten heeft maar een slechter doelsaldo. Het duel tegen NEC was cruciaal voor Sparta. Ook voor NEC was winnen op het Kasteel noodzakelijk. De ploeg van Mario Been wil zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen. Door de nederlaag tegen Sparta blijft NEC steken op elf punten. De Nijmegenaren doen het vooral uit slecht, met zeven nederlagen en slechts een gelijksspel bij Ajax.

NEC, met Brett Holman als beste man in de spits, begon goed op het Kasteel. Sparta kwam er niet aan te pas. De Rotterdammers werkten weliswaar hard, maar kwamen er ondanks de terugkeer van Edwin van Bueren vooral op het middenveld niet aan te pas. NEC was echter slordig in de afwerking. Krisztian Vadocz, Jeremain Lens en Tim Janssen misten grote kansen.

In de 38e minuut kreeg NEC daarvoor de rekening gepresenteerd. Na een hoekschop scoorde Yuri Rose de 1-0 voor Sparta. Dat gebeurde in een fase dat het thuispubliek geregeld zijn ongenoegen uitte over het geploeter van de Spartanen. Met geluk hield Sparta de voorsprong tot de rust vast. Youssef El-Akchaoui was dicht bij de 1-1 voor NEC, maar hij schoot van grote afstand op de lat.

In de tweede helft bleef NEC de betere ploeg, maar kon het geen antwoord vinden op het Rotterdamse vechtvoetbal. Jhonny van Beukering (rugklachten) kwam er in de aanval nog in voor de moegestreden Holman. Maar het slotoffensief van NEC leverde uiteindelijk niets op.

Omroep Gelderland: Dramatisch verlies NEC bij Sparta
NEC draait dit seizoen moeizaam en bereikte zondag een dieptepunt: hekkensluiter Sparta won in Rotterdam met 1-0.

In de eerste helft was NEC beter dan Sparta, maar opgelegde mogelijkheden waren aan Vadocz en Lens niet besteed. De goal viel wel aan de andere kant, via Rose.

Waren de Nijmegenaren in het eerste bedrijf voetballend nog de meerdere, na rust bleef ook daar niets meer van over. Sparta was slecht, NEC liet helemaal niets meer zien. De 2-0 was dichterbij dan de 1-1, die uitbleef. Sparta daardoor pakte de eerste winst.

VI.nl: Sparta pakt tegen NEC zijn eerste zege
Na dertien wedstrijden zonder zege heeft Sparta Rotterdam eindelijk weer het genoegen mogen smaken van een overwinning. NEC was het slachtoffer (1-0).

Het einde van de treurige reeks leek niet aanstaande getuige het onmachtige spel van Sparta in de eerste helft. NEC deed het op Het Kasteel beter. Zo had Jeremain Lens het voorbereidende werk van Brett Holman moeten bekronen met een treffer. De AZ-huurling schoof de bal naast. Acht minuten voor rust viel een doelpunt dat beslissend bleek voor het vervolg van het duel in Rotterdam. Yuri Rose kopte aanvankelijk op de lat, maar in de kluts tikte de Sparta-aanvaller alsnog binnen.

De achterstand bleek geen impuls voor NEC de zaken daadkrachtiger aan te pakken. De Nijmeegse formatie zakte juist weg in de tweede helft, waardoor Sparta voor het eerst dit seizoen drie punten kon bijschrijven en en passant de laatste plaats overdeed aan Excelsior.