De Pers: NEC-Willem II

Rood Bobson komt Willem II duur te staan
VI.nl

Het bekersucces tegen FC Twente heeft NEC een impuls gegeven. Mede door een rode kaart voor Kevin Bobson werd Willem II nipt verslagen (1-0)

NEC zag in vijf minuten tijd zowel Brett Holman als Tim Janssen geblesseerd uitvallen. Maar het verlies dat Willem II na een half uur incasseerde had meer gevolgen. De rode kaart voor Kevin Bobson bleek de voorbode van de nederlaag in Nijmegen.

Scheidsrechter Richard Liesveld had Bobson van het veld gestuurd, omdat de aanvaller van Willem II een slaande beweging had gemaakt in de richting van Youssouf El-Akchaoui.

Pas na ruim een uur buitte NEC de numerieke meerderheid uit. Opnieuw bood een beslissing van Liesveld uitkomst. De arbiter bestrafte een overtreding van Jens Janse op Ferne Snoyl met een strafschop. Rutger Worm benutte de penalty en gaf NEC de overwinning die het verdiende.

Willem II moet wijken voor eerste zege NEC
FCUpdate.nl

Na de gewonnen bekerwedstrijd bij FC Twente heeft NEC zondag ook in de competitie de eerste zege geboekt. Door een benutte strafschop van Rutger Worm werd Willem II, dat een uur lang met tien man speelde, met 1-0 verslagen. Het geblesseerd uitvallen van de twee aanvallers Brett Holman en Tim Janssen werd in Nijmegen echter met minder gejuich ontvangen.

Zowel Holman als Janssen moest zich halverwege de eerste helft laten vervangen. De Australiër, nu als meest offensieve middenvelder geposteerd, kreeg een trap van Rydell Poepon. Spits Janssen kwam hard in aanraking met doelman Kenneth Vermeer. Hun blessures vergrootten de aanvallende zorgen van trainer Mario Been die al niet kon beschikken over Jhon van Beukering (tot zondag clubtopscorer met één doelpunt) en Jeremain Lens.

NEC kreeg in dezelfde fase van de wedstrijd wel een numerieke meerderheid. Scheidsrechter Liesveld toonde op resoluut advies van zijn assistent Olde Olthof de rode kaart aan Kevin Bobson, die een elleboogstoot uitdeelde aan Youssef El Akchaoui. De druk op het doel van Willem II nam toe, maar Vermeer greep enkele keren adequaat in. Bij een kopbal van Jonas Olsson kreeg hij op de doellijn hulp van Danny Mathijssen.

Ook in het begin van de tweede helft waren de Nijmeegse kansen niet aan de sterk gedecimeerde aanval besteed. Willem II versterkte de verdediging met Delano Hill. Er moest voor NEC in de 66ste minuut een strafschop aan te pas komen om de score open te breken. Ferne Snoyl werd in de houdgreep genomen door Jens Janse, Worm schoot vanaf elf meter onberispelijk raak, 1-0.

Willem II, dat nog wel Cristiano inbracht, ging nog op jacht naar de gelijkmaker. Het Tilburgse slotoffensief maakte NEC nerveus, maar bracht de verdediging niet aan het wankelen. De tweede competitietreffer van NEC was goed voor de eerste drie punten.

Willem II onmachtig tegen NEC
Willem-ii.nl

Willem II verloor in Nijmegen met 1-0 van NEC. Een nederlaag die extra gevoelig aankwam omdat Bobson wegens een opgelopen rode kaart een schorsing tegemoet gaat. Extra sneu moet de nederlaag zijn voor Willem II-doelman Kenneth Vermeer die de absolute uitblinker was van de 22 spelers.

NEC mentaal gesterkt door het bekersucces tegen FC Twente, zette na een minuut tien Willem II onder druk. Daarvoor hadden de Tricolores in de 5e minuut hun eerste scoringskans gemist toen Bobson, snel opkomend, op de NEC-doelman schoot. Daarna was NEC de dominante ploeg zonder briljant te spelen. Het creëerde enkele kansen maar doelman Vermeer stak in uitstekende vorm. Een kogel van Snoyl dook en stompte hij in grote stijl over. Bovendien redde hij nogmaals door in een reflex met zijn benen een hard schot van dichtbij te keren. Bij een scrimmage voor zijn doel kreeg hij eerst de hulp van Demouge en later Mathijssen die de bal van de doellijn kopten. NEC verzuimde definitief toe te slaan. Bovendien moesten Tim Janssen en Brett Holman vervangen worden wegens blessures. Toen Bobson in de 30e minuut met een rode kaart naar de kleedkamer werd gestuurd (elleboogje) en Willem II met tien man verder moest, hield de defensie nog aardig stand. Aanvallend slaagden de Tricolores er niet in om het doelman Babos moeilijk te maken. Willem II was al blij dat het in defensief opzicht overeind bleef en tot de rust de 0-0 stand kon handhaven.

De tweede helft speelde zich, behoudens de laatste vijf minuten, af op de helft van Willem II. Dat NEC pas in de 67e minuut een voorsprong via een toegekende penalty kon nemen, kwam op conto van doelman Vermeer. Hij maakte schoten van Hrepka en Worm onschadelijk en verrichtte bovendien een supersafe toen hij een schitterende schot van Olssen uit de kruising van zijn doel sloeg. In de 67e minuut veroorzaakte Jens Janse een strafschop die door Worm feilloos werd benut: 1-0. Willem II slaagde er in die periode al niet meer in om de bal rond te spelen en een kans op de gelijkmaker leek heel ver weg. NEC kreeg nog een reeks schietkansen, maar de aanvaller faalden. Zij misten de overtuiging en de klasse om de getalsmatige- en veldmeerderheid in rendement om te zetten. Tot verbijstering van het publiek kwam de overwinning van de thuisclub in de laatste vijf minuten nog in gevaar toen een vrije trap van Messoudi verwarring stichtte in het strafschopgebied van NEC. Het bleef uiteindelijk 1-0 voor NEC.