De Pers: NEC-VVV

FC Update
VVV Venlo knokt zich naar punt in Nijmegen

Durf heeft VVV Venlo tweede kerstdag bij NEC uit verloren positie een mooi winstpunt opgeleverd. In Nijmegen werd het 2-2. Nadat Tim Janssen twee keer voor de thuisclub had gescoord, waren Leon Kantelberg en Sandro Calabro diep in de tweede helft de gouden wissels van coach André Wetzel.

NEC, langzaam afgezakt naar de degradatiezone, had het zo ver nooit hoeven laten komen. De formatie van Mario Been was vijf kwartier sterker en beter, maar verzuimde – afgezien van de dubbel van Janssen – grote kansen te benutten. Lorenzo Davids maakte het wel heel bont door voor een leeg doel over te schieten.

In de Goffert had de thuisploeg al in de 12e minuut succes. Jermain Lens brak op links uit en lobde de bal langs doelman Danny Wintjens in de doelmond. Peter Reekers leek gemakkelijk te kunnen redden. De mandekker liet zich simpel wegzetten door spits Janssen die daarna van dichtbij intikte, 1-0. De jonge scheidsrechter Raymond van Meenen keurde de treffer goed ondanks Venlose protesten.

De voorsprong mocht in die fase verdiend heten. NEC dat in de degradatiezone dreigde te verzinken, speelde aanzienlijk feller dan de bezoekende club die wellicht ingegeven door de recente successen laconiek oogde. Pas nadat NEC door Brett Holman en Lens nog twee beste kansen had gemist, pakte VVV de zaken wat serieuzer aan. In de 35e minuut schoot Ekrem Kahya van afstand in de handen van Gabor Babos. Op slag van rust klungelden Jason Oost en Rachid Ofrany in de 16-meter, maar toen had Lens voor NEC alleen voor de keeper eveneens gefaald.

VVV’s nieuwbakken vedette Nordin Amrabat kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Hij werd hard aangepakt door zijn bewakers. De beheersing raakte bij hem zoek toen hij wraak nam op Said Ntibazonkiza. Van Meenen gaf een gele kaart, waar het rood had moeten zijn, want Amrabat ging bovenop het been staan. De tweede helft was vijf minuten ver toen Davids zijn onvergeeflijke misser produceerde na doorzetten van Janssen. In de 55e minuut werd het toch 2-0. Janssen stond op de goede plek bij een voorzet van Youssef El Akchaoui.

Wetzel speelde daarna alles of niets. Hij bracht twee extra spitsen in. Met groot succes. In de 70e minuut verrichtte Amrabat zijn beste daad met een voorzet naar Kantelberg, 2-1. NEC raakte door de treffer in chaos. VVV profiteerde in de 83e minuut met een mooie aanval via Amrabat en Oost, waarna Calabro hoog inschoot.

VI
VVV-Venlo maakt hopeloze achterstand ongedaan

NEC heeft zich in eigen omgeving laten afbluffen door VVV-Venlo. Een 2-0 voorsprong werd in de tweede helft door de ontketende Limburgers ongedaan gemaakt.

De Nijmeegse club ging goed van start tegen VVV-Venlo. Na het doelpunt van Tim Janssen (zijn eerste in dienst van NEC), mede tot stand gekomen na een mislukte lob van Jeremain Lens en een ongelukkig moment van Peter Reekers, hield de ploeg van Mario Been de Limburgers op de eigen helft.
Eigenlijk had NEC in die fase een beslissende afstand kunnen realiseren, via mogelijkheden voor Lens en Brett Holman. Dat had voor meer opluchting gezorgd bij een elftal dat al vijf wedstrijden achtereen niet meer had gewonnen.

Minpunt van de eerste helft was verder de gele kaart die VVV’er Nordin Amrabat kreeg. Hij ging op de benen van Saidi Ntibazonkiza staan, maar werd te mild bestraft door arbiter Raymond van Meenen die rood had moeten trekken.

In de openingsfase van de tweede helft verzuimde Lorenzo Davids NEC aan een grotere voorsprong te helpen. Een door Janssen teruggelegde bal werd door Davids van dichtbij overgeschoten. Diezelfde Janssen vergrootte zelf het verschil in de steeds onvriendelijker wordende wedstrijd. Janssen werd bediend door de mee naar voren gekomen Youssef El-Akchaoui.

Gouden wissels van VVV-trainer André Wetzel drukten zwaar hun stempel op het verloop van het boeiende voetbalgevecht. Eerst was er de aansluitingstreffer van VVV-Venlo via de voor Adil Auassar in het veld verschenen Leon Kantelberg op aangeven van Amrabat.

De andere invaller, Sandro Calabro (ingevallen voor Sjors Verdellen), maakte dankzij aangever Jason Oost de ellende voor NEC compleet. Weg 2-0 voorsprong, en nu al zes weken achtereen geen winst meer. VVV-Venlo daarentegen verloor al vier duels op rij niet meer.

Omroep Gelderland
NEC verspeelt zege tegen VVV: 2-2

NEC blijft door onnodig puntenverlies thuis tegen VVV-Venlo nog steeds een degradatiekandidaat.

NEC was in de eerste helft op alle fronten sterker. Alle duels werden gewonnen en de 1-0 van Tim Janssen op aangeven van Lens was logisch. Holman en Lens misten kansen en Davids faalde zelfs voor open doel, maar na rust tikte Janssen de 2-0 binnen.

NEC leek de wedstrijd porbleemloos uit te spelen, maar na dom balverlies van Lens counterde VVV via Kantelberg naar 2-1. Acht minuten voor tijd werd het zelfs 2-2, Calabro kegelde de bal in het dak van het doel.