De pers: NEC-Heerenveen

Vanmiddag speelde NEC tegen de noorderlingen uit Heerenveen. Voetballen zat er niet echt in, en de Nijmegenaren waren het minst fortuinlijk. Een greep uit de berichten in de pers over dit duel:

Vi.nl: NEC krijgt de kansen, Heerenveen pakt de zege
SC Heerenveen heeft de onverwachte nederlaag tegen De Graafschap van een week geleden gecompenseerd met een gestolen overwinning bij NEC. De Friezen waren de onderliggen de partij in de Goffert, maar pakten wel drie punten.

NEC speelde leuk voetbal, kreeg ook kansen, maar het missen van de mogelijkheden loopt tot dusverre een beetje als een rode draad door het seizoen van de Nijmegenaren. Ook Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche hoefde niet te buigen.

Op een dramatische slechte grasmat bleef Heerenveen met veel moeite op de been. Dat gold letterlijk voor Kristian Bak Nielsen die na een sliding doorgleed tot buiten de lijnen en tegen een muurtje knalde. De verdediger kwam de tweede helft niet meer terug.

Met zijn eerste competitietreffer voor SC Heerenveen besliste Jakob Poulsen de wedstrijd. De Deen kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied in bezit, speelde een tegenstander uit en rondde af met een hard en laag schot dat doelman Gábor Babos te machtig was.

Met 23 punten uit dertien wedstrijden deelt Heerenveen de vierde plaats in de Eredivisie met FC Twente. NEC blijft steken op de dertiende plaats met elf punten.

Omroep Gelderland: NEC doet zichzelf opnieuw tekort
NEC heeft in eigen huis op een moelijk bespeelbaar veld met 1-0 verloren van Heerenveen.

NEC was de hele wedstrijd sterker en kreeg in de eerste helft zes goede kansen. Die werden geen van allen benut. In de verdediging werd drie keer een verkeerde sliding ingezet. Eén daarvan was genoeg voor  Poulsen om Heerenveen op voorsprong te zetten.

NEC ging vervolgens steeds verder naar voren lopen op jacht naar de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Brett Holman nog een grote kans, maar uiteindelijk deed NEC zichzelf opnieuw tekort.

FC Update: Heerenveen neemt drie punten mee uit Nijmegen
SC Heerenveen heeft zondag de drie punten weggehaald uit een Nijmeegs modderballet. NEC werd in de Goffert met 1-0 verslagen door een doelpunt voor de rust van de Deen Jakob Poulsen. Heerenveen nam daardoor opnieuw de vierde plaats op de ranglijst in.
De uitslag was tegen de verhoudingen in, maar het kon gebeuren omdat in de Nijmeegse Goffert goed voetbal onmogelijk was. Zware regenval in de nacht en tijdens de ochtend veranderde de grasmat in een moeras.

NEC en Heerenveen voerden gedurende anderhalf uur onder aanhoudende regen een modderballet op. Verdedigen was gemakkelijker dan aanvallen. Toch ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd met NEC als de gevaarlijkste ploeg. De ploeg van Mario Been kreeg legio kansen, zeker voor de rust, maar ging daar onnauwkeurig mee om.
Doelman Brian Vandenbussche kreeg veel gelegenheid zich te onderscheiden. Anderzijds vlogen schoten van Tim Janssen en Johnny van Beukering over en naast. Heerenveen anticipeerde het best op de belabberde omstandigheden door rücksichtslos het weg-is-weg-principe te hanteren door de bal hard buiten te lijnen te knallen.

Heerenveen nam in de eerste helft tegen de verhouding in de leiding. Vier minuten voor rust wurmde Jakob Poulsen zich behendig langs Peter Wisgerhof en Johan Olsson en verschalkte doelman Gabor Babos met een laag schot in de hoek, 0-1. Poulsen was door trainer Gertjan Verbeek in de basis opgenomen voor de aan een enkelblessure lijdende Roy Beerens.
Heerenveen besloot in de rust de voorsprong te koesteren in een poging deze naar het eindsignaal te leiden. De noordelijke ploeg sloot de linies, en bleef na de rust betrekkelijk gemakkelijk overeind.

Illustratief voor de slechte veldconditie was een actie van Kristian Bak Nielsen. De verdediger probeerde kort voor rust een bal binnen te houden. Op het natte gras gleed hij zo ver door dat hij hard tegen de boarding botste. Hij raakte daarbij zo geblesseerd dat hij moest worden gewisseld.