De pers: FC Utrecht-NEC

Vanmiddag verloor NEC de uitwedstrijd in Utrecht. Voor het eerst dit seizoen werd er een treffer gemaakt op vreemde bodem, door Olsson. De mooie treffer van Davids bleek echter niet genoeg voor een punt. De pers over dit duel:

FC Update: Utrecht trakteert thuispubliek eindelijk weer op zege
De toeschouwers en de thuisclub waren zondag bij FC Utrecht – NEC de winnaars. Voor het eerst in zes thuiswedstrijden won FC Utrecht eindelijk eens in de Galgenwaard: 3-2.

De statistieken beloofden vooraf een interessante confrontatie tussen een ploeg die aan vijf thuisduels één punt overhield en een ploeg die uit zes uitwedstrijden ook maar een puntje haalde. Bovendien had NEC in die uitduels nog geen doelpunt gemaakt.

Verdediger Jonas Olsson bracht daar zondag verandering in, hij kopte na ruim een kwartier spelen raak. Lang mocht NEC de voorsprong niet koesteren, middenvelder Gregoor van Dijk frommelde de bal twee minuten later langs NEC-doelman Gabor Babos, 1-1. Die stand stond bij rust nog steeds, hoewel beide teams best kansen kregen.

Fouten werden volop gemaakt, maar beide middenmoters zorgden wel voor een vermakelijk schouwspel. Zeker na rust was het een aaneenschakeling van kansen voor beide doelen. Lorenzo Davids verprutste een reuzenkans voor NEC, Robin Nelisse aarzelde aan de andere kant te lang waardoor ook hij een mogelijkheid onbenut liet. Davids nam revanche door na een paar heerlijke passeeracties van Jermain Lens van afstand in de kruising te schieten, Nelisse lukte dat later niet, hij trof de lat.

Voor de treffer van Davids had Leroy George Utrecht op voorsprong gezet, juist nadat NEC een paar kansen had gemist. Na de gelijkmaker van Davids bleven beide ploegen hardnekkig proberen af te rekenen met de gewraakte statistieken. Een minuut voor het aflopen van de officiële speeltijd slaagde Utrecht daar nog net in.

Invaller Giuseppe Rossini kopte raak, 3-2. NEC moet nog even blijven wachten op de eerste overwinning in een wedstrijd buiten Nijmegen.

Omroep Gelderland: NEC verliest onnodig bij FC Utrecht
NEC was zondag niet minder dan FC Utrecht. De laatste ploeg pakte vlak voor tijd echter wel de eerste thuiswinst, 3-2.

De openingsgoal kwam van na een dik kwartier van Olsson, die de eerste Nijmeegse uitgoal van het seizoen maakte. Vlak daarna maakte Van Dijk in de kluts gelijk.

NEC’er Davids miste na rust een grote kans en zag FC Utrecht daarna scoren via George. Een paar minuten later nam Davids revanche met een vlammend schot, dat 2-2 betekende. FC Utrecht drong aan en zag invaller Rossini vlak voor tijd de winnende maken.

VI.nl: FC Utrecht klopt NEC in geweldige wedstrijd
FC Utrecht heeft in zijn zesde thuiswedstrijd van het seizoen zijn eerste overwinning op eigen bodem behaald. NEC werd in een zeer vermakelijk duel met 3-2 verslagen.

De toeschouwers in De Galgenwaard zagen niet altijd oogstrelend voetbal, maar er viel heel veel te beleven. Tot dertig doelpogingen kwamen de twee clubs gezamenlijk, al dan niet op eigen kracht. FC Utrecht trok uiteindelijk aan het langste eind. Invaller Giuseppe Rossini kopte in de 89ste minuut het winnende doelpunt binnen. Op basis van inzet was dat verdiend.

Het mooiste doelpunt kwam op naam van Lorenzo Davids. De middenvelder van NEC was even voor de 2-2 nog uitgelachen na een ongelukkige actie, maar nam wraak door snoeihard en wonderschoon raak te knallen via de onderkant van de lat.

NEC had de score ook geopend in Utrecht. Jonas Olsson mocht geheel vrij raak koppen. Het was de eerste goal van de Nijmegenaren buitenshuis in de Eredivisie dit seizoen. Utrecht maakte de achterstand goed via Gregoor van Dijk (van dichtbij) en Leroy George (rebound). FC Utrecht staat door de zege op de negende plaats, net in het linkerrijtje. NEC is de nummer dertien.