De Pers: FC Twente-NEC (beker)

FCUpdate.nl: NEC na verlenging verrassend langs Twente
Na AZ en PSV is ook een derde club die vorig seizoen in de top-4 van de Eredivisie eindigde, uitgeschakeld in het bekertoernooi. FC Twente verloor woensdag na verlenging verrassend met 1-2 van NEC. Peter Wisgerhof maakte de winnende goal.

NEC kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van Tim Janssen, zijn eerste in dienst van de ploeg. Orlando Engelaar maakte vervolgens direct na rust de gelijkmaker. Het duurde vervolgens tot de 113e minuut voor het duel een winnaar kreeg. Peter Wisgerhof nam de winnende treffer voor zijn rekening.

FC Twente was gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg de beste kansen. De ploeg van trainer Fred Rutten verzuimde echter om die mogelijkheden af te maken. Karim el Ahmadi viel bovendien geblesseerd uit. Het is nog niet duidelijk hoe zwaar de blessure van de middenvelder is.

VI.nl: NEC wint eindelijk weer in Enschede
En weer stonden FC Twente en NEC binnen tien dagen twee keer tegenover elkaar. In de vierde ontmoeting in Enschede keer was het eindelijk raak voor de Nijmegenaren. Na drie nederlagen in het Arke Stadion op rij boekte NEC op mentaliteit en na verlengingen een 2-1 overwinning in de tweede ronde van de KNVB-beker.

Tegenover het verzorgde spel van de Tukkers had de ploeg van Mario Been een flinke dosis enthousiasme en inzet gesteld. Het bracht de Nijmeegse formatie niet alleen de nodige gele kaarten, maar ook een voorsprong. Niels Wellenberg en Robbie Wielaert hadden namens FC Twente het aluminium geraakt, voordat Tim Janssen halverwege de eerste helft tegen de verhouding in de 0-1 maakte. Het bood NEC de gelegenheid in de schulp te kruipen.

Het dominerende FC Twente bleek vooral en alleen gevaarlijk bij spelhervattingen. Niet geheel toevallig kopte Orlando Engelaar koud in de tweede helft uit een corner de gelijkmaker binnen. Maar het overwicht van FC Twente ten spijt, het draaide in Enschede uit op verlengingen. Ook omdat NEC-spits Brett Holman, die vroeg in de wedstrijd al een opgelegde kans had gemist, alleen voor keeper Sander Boschker faalde.

De extra tijd vertoonde een vergelijkbaar beeld, met NEC als onderliggende partij. Een oprisping van Peter Wisgerhof bracht de Nijmeegse formatie echter diep in de tweede verlenging de onverwachte bekerzege.

Omroep Gelderland: NEC bekert door na zege op Twente
NEC heeft donderdag revanche genomen tegen FC Twente. De Nijmegenaren wonnen in Enschede na verlenging met 2-1. NEC kwam beter voor de dag dan zondag. Wel oogde de ploeg verdedigend soms onzeker. De thuisploeg raakte paal en lat, maar de Nijmegenaren scoorden via Janssen, uit een voorzet van Holman.

Na rust maakte Twente gelijk, Engelaar scoorde uit een corner. Daarna beperkte NEC zich tot het tegenhouden van de Tukkers, wat prima lukte. Een verlenging bleek noodzakelijk. Daarin maakte Wisgerhof na een lange rush de bevrijdende 2-1.