De pers: De Graafschap-NEC

De landelijke en regionale internetmedia kunnen ook dit keer in herhaling vallen. De kansen werden niet benut door NEC, en kregen nog hulp ook. Hieronder een overzicht.

VI.nl: NEC in blessuretijd naast De Graafschap
Een status quo op De Vijverberg: De Graafschap en NEC speelden gelijk waardoor de thuisploeg in de middenmoot blijft op ruime van afstand van NEC en de vijf andere degradatiekandidaten van de Eredivisie: 1-1.

Op De Vijverberg werd vooral om elke meter gestreden en daarna pas gevoetbald. Beide elftallen gunden elkaar geen enkele ruimte, waardoor het aantal kansen in deze Gelderse derby beperkt bleef. Toch waren ze er wel, goede mogelijkheden. Het verschil tussen beide ploegen zat hem lange tijd in de efficiëncy. Waar NEC de bal (zoals zo vaak dit seizoen) maar niet in het doel kreeg, lukte het De Graafschap wel. In de zestigste minuut ontsnapte Berry Powel, die Lasse Schöne vond. De Deense middenvelder schoot de bal beheerst onder doelman Gábor Babos door in het Nijmeegse doel.

Bij NEC had Jeremain Lens de betere mogelijkheden. De aanvaller omspeelde zelfs doelman Jim van Fessem, maar zag dat Stephan Keller de bal nog voor de doellijn keerde. Zo leek NEC op de vierde nederlaag in successie af te stevenen, totdat Youssef El-Akchaoui in blessuretijd alsnog een vrije trap achter doelman Van Fessem streepte: 1-1.

Omroep Gelderland: De Graafschap speelt thuis gelijk tegen NEC
De thuisclub begon met veel passie en had een kans via een vrije trap van Schone en een poging van De Groot. Aan de andere kant haalde Keller een inzet van Lens van de lijn en kopte Van Beukering voorlangs. Verder werd er vooral slordig en angstig gespeeld.

Na rust opende De Graafschap de score via uitblinker Schone na een fraaie steekpass van Powel. NEC bleef gezapig spelen tegen het goed georganiseerde De Graafschap, maar scoorde toch nog uit een vrije trap met effect van El-Akchaoui, die Van Fessem verraste.

FC Update.nl: Van Fessem helpt NEC aan tweede uitpunt
NEC heeft het tweede punt dit seizoen buiten eigen stadion binnengehaald. De Nijmeegse eredivisieclub mocht daar zaterdagavond in Doetinchem doelman Jim van Fessem van De Graafschap voor bedanken. De sluitpost reageerde slecht in de voorlaatste minuut op een vrije trap van Youssef El-Akchaoui: 1-1. Lasse Schöne had eerder in de tweede helft De Graafschap aan een voorsprong geholpen.

De eerste helft in Doentinchem was van een laag niveau. Alleen rond de 20e minuut mochten de fans van beide clubs enige hoop koesteren toen beide ploegen een paar kansen kregen. NEC-aanvaller Jeremain Lens snelde om Van Fessem heen, maar de doelman van De Graafschap kreeg op de doellijn hulp van Stephan Keller. Even later had Peter Wisgerhof bijna succes met een kopbal, maar de bal ging naast. Namens de thuisclub was in die fase spits Donny de Groot in de buurt van een doelpunt, maar Gabor Babos redde met een reflex en ook in de rebound van Berry Powel was de Nijmeegse keeper attent.

Na de rust handhaafden beide ploegen het lage tempo. Het aantal fouten aan weerskanten werd groter en groter, zodat de toeschouwers bijna geen enkele behoorlijke aanval meer voorgeschoteld kregen. De Graafschap was van de twee tobbende ploegen nog de beste. Lasse Schöne maakte in de 65ste minuut de openingstreffer na een steekpass van Berry Powel. NEC, dat dit seizoen nog geen uitwedstrijd won, probeerde de gelijkmaker te forceren, maar de aanval van de Nijmegenaren was onmachtig. Toch werd het 1-1 toen Van Fessem blunderde bij een vrije trap van grote afstrand van El-Akchaoui.