Copa-doelpunt Barreto aanzet tot zege

De voetbalteams van Argentinië en Paraguay hebben maandagnacht de kwartfinales bereikt van de Copa Amerika. De Argentijnen versloegen Colombia met 4-2, Paraguay bleek te sterk voor de Verenigde Staten: 3-1.

Argentinië en Paraguay leiden in groep C met zes punten uit twee duels en hebben zekerheid dat ze tenminste als tweede eindigen in de poule. NEC-middenvelder Edgar Barreto scoorde het openingsdoelpunt voor de Paraguyanen. Het toernooi is in Venezuela.

Met een tweede klinkende zege plaatste ook Paraguay zich bij de laatste acht van het toernooi om de Copa América. De Verenigde Staten kregen met 3-1 klop.

Edgar Barreto, Oscar Cardozo en Salvador Cabañas zorgden voor de belangrijke goals. Barreto opende in de dertigste minuut de score door na een mooie aanval de bal met het puntje van zijn teen in het doel te schieten. Nog voor rust kwamen de Amerikanen op gelijke hoogte via Ricardo Clark, die in de veertigste minuut laag uithaalde.

In de 57ste minuut nam Paraguay opnieuw een voorsprong. Cardozo profiteerde van een slechte Amerikaanse terugspeelbal. Team USA kreeg vervolgens enkele grote kansen, maar slaagde er niet in de na rust ingevallen doelman Aldo Bobadilla te kloppen. De reservekeeper verrichtte enkele knappe reddingen. Bovendien had invaller Ben Olsen de pech de lat te raken.

Een andere invaller besliste het treffen. In blessuretijd knalde Cabañas een vrije trap achter Kasey Keller. Het was al de derde goal van Cabañas, ook al kwam hij beide duels pas na rust in het veld.

Bron: De Gelderlander en VI.nl