Been: “Snoyl is te zwaar en was te laat bij Jong NEC”

Wij hadden het al in de wandelgangen gehoord en geplaatst op onze site maar nu geeft Been op FCUpdate.nl ook aan dat Snoyl een paar kilo te zwaar is.

Als Ferne Snoyl terug wil komen bij de NEC-selectie, zal hij eerst een paar kilo kwijt moeten raken. Dat heeft Mario Been, de coach van de Nijmeegse club, laten weten.
Maandag werd al bekend dat Been Snoyl ‘om disciplinaire redenen’ uit de selectie gezet had. Inmiddels is duidelijk geworden dat Snoyls fysieke conditie hier mee te maken had. "Het verhaal is heel simpel. Hij is te zwaar. Er zijn verschillende momenten in een seizoen dat de spelers gewogen worden. Ik vind dat je als een prof moet leven. Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Snoyl was bij zo’n weging te zwaar. Dan volgt er een boete. Een week later zaten er nog eens drie kilo bij. Toen heb ik hem uit de selectie gezet", zegt Been in De Gelderlander.

Tot overmaat van ramp, kwam Snoyl maandag ook nog eens te laat voor een wedstrijd van Jong NEC tegen Jong FC Twente. "Morgen gaan we met hem praten. Dat lijkt me duidelijk", verzucht Been, die Snoyl vorig jaar wegplukte bij Feyenoord.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan