Armoede

Beetje bij beetje worden nu via de media steeds meer zaken duidelijk rond het grote schuldenvraagstuk bij NEC. Vandaag stond in de VI het verwachte artikel. Hier enkele opvallende zaken uit het stuk:

—Het bestuur bagataliseert het categorie 1 verhaal, maar daar is volgens VI, de knvb, andere bestuursleden van bvo’s (die meegewerkt hebben aan het nieuwe licentiesysteem) en een Nijmeegs financieel specialist genaamd Brinkman geen enkele reden voor, want het is allemaal zorgelijk. De financiele specialist laat zelfs optekenen dat als NEC een gewoon bedrijf was geweest dat het dan zo zou omvallen. Van Delft: “ik maak me niet druk om zo’n schuld van een paar miljoentjes.”

***DTH: Het gaat goed met NEC!

—Looyen en Van Delft laten weten dat de begroting naar 18 miljoen moet, anders ligt voor NEC een toekomst in de Jupiler-league in het verschiet. Volgens Van Delft kan dat niet zonder een noodzakelijke uitbreiding van het stadion naar 18.000 plaatsen.

***DTH: Wie zal dat betalen..?

—De verkoop van het stadion heeft niets geholpen. Was NEC na de verkoop eerst nog uit de rode cijfers, na de verkoop ontstond opnieuw een miljoenentekort. Binnen twee jaar na de verkoop ontstond een negatief eigen vermogen van 8,7 miljoen.

***DTH: Ruim 3,5 ton per maand, dat is knap!

—In November krijgt NEC van de KNVB de code rood, maar NEC communiceert niet naar buiten toe. Pas wanneer de VI dit naar buiten wil gaan brengen komt NEC er zelf mee naar buiten. Van Delft hierover: “Wat kunnen andere mensen daarmee? Intern hebben we het uiteraard wel serieus ter hand genomen.

***DTH: Ja je zou de supporters en andere mensen rond de club eens serieus nemen zeg…kom nou toch!

—Vitesse en NEC hadden volgens Van Delft het beste in hetzelfde stadion in Elst kunnen gaan spelen, maar dat was helaas niet mogelijk, omdat Vitesse het dak er al bijna op had zitten.

***DTH: … … (slik) En als we dan toch bij elkaar spelen ook maar meteen een fusie zeker?

—De gemeente en NEC hebben bij de verkoop van het stadion een afspraak gemaakt dat NEC 10% van de begroting als buffer heeft opgebouwd, anders kan ook de gemeente de club in 2008 onder curatele stellen. Ook kan de gemeente dan beslag leggen op andere inkomsten van NEC.

***DTH: Van 9 miljoen in de min, naar 2,5 miljoen in de plus in een jaar zal waarschijnlijk een stuk lastiger zijn, dan die 8,7 miljoen verlies opbouwen in 2 jaar tijd.

—De investeerders moeten van de gemeente hun aandeel bij transfers terugbrengen van 30% naar 10%.

***DTH: Hiermee wordt duidelijk dat de rol van de investeerders echt niet zo groot is als vele supporters vermoeden en met een dergelijke eis van de gemeente (waarom eigenlijk?) zul je er niet op moeten gaan rekenen dat er opeens andere spelers zullen komen dan weinig kostende talentjes die hopelijk nog een paar euro’s winst op gaan leveren.

—Van Delft heeft Fons de Poel benaderd om voorzitter te worden.

***DTH: dan zou hij in ieder geval in een mooi brandpunt terug komen. Gelukkig zag hij er zelf niks in.

—Volgens Van Delft zaten we met een schuld van 20 miljoen of meer als het aan mijnheer Boekhoorn had gelegen.

***DTH: De voormalige vriend van Hans die NEC moest gaan redden en er zelfs een grote club van zou willen maken krijgt een flinke trap na.

—Volgens van Delft is NEC “geen speeltje van miljonairs, maar een trotse oude volksclub..”

***DTH: Met enige nostalgische gevoelens zouden wij wensen dat beide punten waar waren.

—Van Delft geeft aan dat hij zelf ook schuldeiser en investeerder is van de club.

***DTH: Lang gedacht, nu ook eindelijk de bevestiging.

—Van Delft: “De gehoopte verkopen kwamen niet, dat is eigenlijk het hele verhaal”

***DTH: Nee, het bestuur geeft geld uit dat ze niet hebben! Liefst 8,7 miljoen, DAT is het hele verhaal!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan