Alsnog vertrokken

De duurste aankoop in de geschiedenis van NEC heeft, na een ongelukkig huwelijk, de club verlaten. Hiermee komt er ruimte voor nieuwe aankopen.

Veel supporters dachten de afgelopen weken terug aan het begin van 2004. In die periode was er een soap ontstaan rondom de transfer van de poolse spits Andrzej Niedzielan. Uiteindelijk tekende hij, en verkoos hij NEC boven oa PSV. Transfersom zou boven de miljoen euro liggen, een record in de clubhistorie.

In zijn NEC-carriere had Niedzielan geregeld last van pijntjes en kon hij vrijwel nimmer de beloftes die hij maakte nakomen. Zo sprak hij vorig jaar zomer dat hij de poolse bondscoach, door zijn spel bij NEC, wilde laten zien dat hij wel actief had moeten zijn op het Wereldkampioenschap.

Veel media spraken ervan dat Mario Been het niet in hem zag zitten. Feit is dat Andrzej het afgelopen seizoen, zij het tijdelijk, teruggezet werd naar Jong NEC. Tijdens het voorjaar werd duidelijk dat NEC Niedzielan liever kwijt dan rijk was. Hij speelde niet meer en niet veel later volgde zelfs een officieel statement.

Een oude bekende, Wisla Krakow, toonde interesse. Zaakwaarnemer Glomb, de spits zelf en NEC werden het eens over de transfer. Wachtende op de fax, kwam er helaas toch het bericht dat de transfer afgeketst was. Carlos Aalbers, sinds kort technisch directeur, kon op deze manier moeilijker naar versterkingen zoeken.

De coach van Wisla zag het duidelijk wel zitten in Andrzej en nam contact met hem op. Vandaag kwam de transfer dan toch rond. Niedzielan zal wellicht geinspireerd zijn door het artikel in Voetbal International afgelopen week. Daarin stond een voorbeschouwing op het EK in Zwitserland en Oostenrijk komend jaar.

Bij momenten hebben wij zijn klasse gezien, die hij toch wel heeft. Helaas heeft hij, door verschillende oorzaken, deze te vaak weggestoken. Hopelijk vergaat het hem beter in Krakow. Voor ons een opluchting, voor hem een opluchting en hopelijk ook voor de nieuwe aankopen een opluchting.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan