Aantal uitsupporters voor derby naar dieptepunt

Met nog slechts één verkoopdag te gaan zijn er nog geen 350 kaarten verkocht voor de derby tegen vitesse. Enkele jaren geleden waren tot op dit moment nog meer dan het dubbele aantal kaarten verkocht. Een schrikbarende afname dus. De flink duurdere kaarten, de afname van de voetbalbeleving door allerlei onzinnige regels, het anti-uitsupportersbeleid van NEC en de belachelijk omslachtige maatregelen die je moet trotseren om uberhaupt in die glasbak te komen, zijn slechts enkele dieper liggende oorzaken van deze trend. Het wordt echt eens tijd dat ook NEC zelf eens gaat beseffen, dat het zo niet langer kan!

Ook de supportersverenging ziet dat het zo de verkeerde kant op gaat. Vooralsnog geven zij vooral de steeds duurder wordende prijzen van uitwedstrijden de schuld. Wie het onderdeel kaartverkoop op onze site heeft gelezen, heeft kunnen zien dat de prijsstijgingen voor de wedstrijd tegen PSV en vitesse uit enorm zijn. Een combikaart (busvervoer en ticket) voor de wedstrijd tegen PSV kostte vorig jaar 20 euro, dit jaar betaal je 26 euro. Een prijsstijging van 32,5%! Ook de prijzen van de tickets naar vitesse zijn ruim 20% gestegen. De kritiek van de supportersvereniging is dus volledig terecht.

NEC gaf vorige week in een korte reactie aan dat de prijsstijging het gevolg is van de verandering van de busmaatschappij (Connexxion in plaats van Betuwe Express). Wederom worden de supporters dus de dupe van verkeerde keuzes van NEC. Kennelijk leverde het voor NEC meer geld op, maar zijn het de supporters die het verschil kunnen gaan betalen! Het bestuur van de supportersvereniging herinnerde NEC er aan dat een deel van de sponsorinkomsten zouden terugvloeien naar de prijzen van de tickets. NEC zou hier in een later stadium op terugkomen. Het lijkt erop dat de kaarten nu na een lange tijd wachten juist duurder worden in plaats van goedkoper. De kans is groot dat de supportersvereniging met acties gaat komen, zoals een boycot of het zelf organiseren van de uitwedstrijden. Waarschijnlijk heeft dat laatste meer effect, omdat NEC daarmee in een lastig parket komt t.o.v. Connexxion. We wachten af, maar hopen dat NEC dat vooral niet doet!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan