Willem II geeft ook tegen NEC overwinning weg: 2-2

De eerste overwinning na vier maanden was wederom binnen handbereik. Maar over het weggeven van een zege kan Willem II goed meepraten. David Jones gaf de Tilburgers namens NEC een nieuw lesje (2-2).

Op 24 september was ADO Den Haag de laatste tegenstander die z’n meerdere moest erkennen in Willem II. De eerste helft gaf aanleiding voor het voorzichtig denken aan een einde aan die reeks. Een slap NEC werd getrakteerd op twee tegendoelpunten. Moussa Dembele en Frank van Mosselveld gaven de Tilburgse burger moed.

In de tweede helft kwam NEC opzetten. De Nijmeegse formatie was het aan zijn nieuwe stand verplicht de schade uit de eerste 45 minuten weg te poetsen. Maar ondanks een overwicht, kon de ploeg van trainer Ron de Groot aanvankelijk niet doorbijten.

Pas een kwartier voor het einde moest Peter Zois zich gewonnen gegeven. De Australische doelman, die de zieke Tristan Peersman onder de Willem II-lat verving, had geen antwoord op de inzet van David Jones. Het was het begin van het einde voor het wankele Tilburgse bastion.

Willem II liet zich in de slotfase de kaas van het brood eten, zoals het vorige week ook al tegen Vitesse deed. Matthieu Assou-Ekotto ging in de fout ten opzichte van NEC-invaller Guilliano Grot, waarna Jones de strafschop zonder problemen benutte. De resterende zes minuten bleef een compleet drama bespaard, want met hangen en wurgen sleepte Willem II het puntje nog over de eindstreep.

Bron: Vi.nl