Voetbal op vrijdag is niets voor NEC

Voetballen op vrijdag is dit seizoen niets voor NEC. De Nijmeegse ploeg incasseerde de derde opeenvolgende nederlaag op de laatste dag van de werkweek. Na FC Twente (0-3) en RBC Roosendaal (0-2) profiteerde ook AZ van de merkwaardige haperingen bij NEC op vrijdag: 0-2.

AZ, zonder Landzaat (geschorst), Arveladze (dijbeen) en Sektioui (privé-omstandigheden), speelde rommelig en slordig in de eerste helft en kreeg slechts een paar aardige schietkansen (voor Koevermans en Schaars). Ook NEC, met routinier Pothuizen voor de eerste keer dit seizoen in het basisteam, kwam nauwelijks in scoringspositie.

Het was wel te zien dat de thuisclub, zonder de geschorste verdedigers Wisgerhof en Wielaert, na de ravage in Roosendaal iets goed wilde maken. NEC speelde met veel agressie en gebruikte soms ontoelaatbare middelen om aan de bal te komen. Vooral middenvelder Schaars moest het ontgelden. Hij kreeg eerst een vuistslag van Niedzielan in zijn gezicht (onbestraft) en kort daarna legde Van der Doelen hem onbarmhartig neer (slechts geel).

Na de rust was het duel snel beslist. Eerst speelde de verdienstelijke Medunjanin zichzelf knap vrij waarna hij doeltreffend uithaalde, 0-1. Twee minuten later scoorde de ook al sterke Koevermans uit een voorzet van de jeugdinternational, 0-2.
Daarmee hadden de twee spelers die Van Gaal in Nijmegen graag vanaf het beginsignaal aan het werk wilde zien, hun werk gedaan. In de resterende tijd bleven treffers uit, ondanks kansen voor beide ploegen.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan