Verslagen met eigen wapens

NEC raakt in hoog tempo het zicht op de belangrijkste play – offs kwijt. De Nijmegenaren gingen vrijdagavond kansloos onderuit tegen FC Twente: 0 – 3.

Op voorhand ging de meeste aandacht gisteravond uit naar Raymon van Emmerik. De tweede doelman van NEC werd zonder enige ervaring op het hoogste niveau tegen Twente voor de leeuwen gegooid omdat eerste goalie Babos een knieoperatie moet ondergaan en een aantal weken uit de roulatie is.


De kennismaking zal Van Emmerik slecht bevallen zijn. De 25-jarige Noord-Hollander kon zichzelf weinig verwijten. Het was de rest van de ploeg die hem in de kou liet staan. Ook het veelgeprezen verdedigingscentrum van NEC liet het gisteren lelijk afweten.


FC Twente is intussen met een geweldige opmars bezig. Toen Jan van Staa begin deze maand het roer overnam van Rini Coolen stond de club uit Enschede onderaan de middenmoot met 22 uit 21. Vier wedstrijden verder heeft Twente zijn puntentotaal opgeschroefd tot 34 en is de ploeg weer helemaal in de race voor de play-offs.


Het ‘nieuwe’ Twente is niet alleen succesvol, het legt ook nog eens zeer aantrekkelijk voetbal op de grasmat. De ploeg, die in de winterstop mannetjesputter Majstorovic kwijtraakte, heeft van de nood een deugd gemaakt door veel verder van het eigen doel af te spelen. Daardoor staat spits N’Kufo minder op een eiland en is hij veel beter in staat te combineren met de technisch vaardige middenvelders Bakircioglu en Bouchiba.


NEC, dat de laatste weken furore had gemaakt met technisch verzorgd voetbal, werd gisteravond met de eigen wapens verslagen. Twente liet het balletje van voet tot voet gaan, soms wel meer dan een minuut lang. De thuisploeg kon slechts hopen dat het ergens een keer spaak zou lopen.


NEC schoot in alle linies tekort, maar vooral op het middenveld was het krachtsverschil schrijnend. Regelaar Van der Doelen ploeterde tegen zijn oude club dat het een aard had, maar het rendement was niet veel groter dan dat van zijn collega’s die de bal zelden bij een medespeler kregen.


De bezoekers hadden de buit al halverwege binnen. N’Kufo en Bouchiba konden op hun dooie gemak door het hart van de NEC-defensie combineren, waarna de donkere Zwitser met een droge schuiver afrondde: 1-0. Bij de tweede Enschedese goal, pal voor rust, zag met name Wisgerhof er niet goed uit. De aanvoerder, die gisteren liet weten dat hij zijn nog een jaar doorlopende contract gaat verlengen – Leiwakabessy daarentegen vertrekt uit De Goffert – leverde bal zomaar in bij Bouchiba. Die speelde Bakircloglu aan, de Zweed passeerde doelman Van Emmerik uit de draai.


Na de hervatting probeerde trainer Ron de Groot de put nog te dempen met behulp van een dubbele wissel (Takak voor Barreto, Grot voor Boutahar), maar het kalf was allang verdronken. NEC was rijp voor een aframmeling, Twente toonde zich evenwel coulant. De bezoekers vonden het na een derde doelpunt (van Gerritsen) welletjes. De pijn bij de thuisclub was er niet minder om.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan