Valt er voor NEC vertrouwen te winnen in Echt?

Nog zonder Andrzej Niedzielan en mogelijk ook Romano Denneboom speelt NEC vanavond tegen EVV. De bekerwedstrijd moet vertrouwen brengen.

Vrij belachelijk was het zondag wel, de vraag van de Talpa-verslaggever aan NEC-trainer Mario Been of de trainer zich al zorgen maakte over zijn positie. Dat NEC na vier wedstrijden op één punt staat, laat niemand beven in Nijmegen. Na wedstrijden tegen PSV, FC Groningen, AZ en Heerenveen mag dat.

Toch kan een dergelijke start mentale gevolgen hebben, weet ook Been. „Het kan in de hoofden van spelers gaan zitten. Maar we moeten gewoon verder gaan zoals we nu bezig zijn. Er zit genoeg voetbal in deze ploeg.“

Moedeloosheid kan toeslaan bij spelers die na vier wedstrijden pas één punt hebben en slechts twee maal hebben kunnen juichen om een doelpunt. NEC wist tegen AZ en Heerenveen niet te scoren en vooral de aanvallende onmacht in Friesland was opvallend.

„We speelden niet slecht tegen Heerenveen, maar creëerden niets“, vond Been. „Daarom is het wel lekker dat we in het bekertoernooi tegen een amateurclub spelen. Hopelijk kunnen we aan ons vertrouwen werken en scoren we een paar keer.“

Been gaat sowieso flink husselen met de opstelling. Niedzielan zit, net als afgelopen zondag, nog niet bij de groep. Hij is er zondag tegen Ajax waarschijnlijk wel weer bij. Het meespelen van Romano Denneboom vanavond is nog onzeker. De aanvaller raakte gisteren tijdens de training bij een positiespelletje licht geblesseerd aan zijn knie. Deze morgen wordt bekeken of hij vanavond (20.00 uur) kan spelen.

Als Denneboom er niet bij is, start Rutger Worm vanaf rechts. Brett Holman speelt vanaf links en Manchester-huurling Chris Eagles is de diepe spits. Saïd Boutahar keert na zijn goede invalbeurt bij Heerenveen terug in de basis en begint achter de spitsen. Mocht Denneboom wel speelklaar zijn verhuist Worm naar de bank.

EVV is het seizoen goed begonnen. In de hoofdklasse B staat de ploeg uit Echt, voor het derde seizoen actief op het hoogste amateurniveau, samen met JVC uit Cuijk op de eerste plaats. Beiden wonnen alledrie hun wedstrijden.

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui; Barreto, Bouthar, Snoyl; Worm, Eagles, Holman.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan