Tweede elftal uit bekertoernooi na strapschoppenreeks

Jong NEC en de reserves van PSV maakten er gisteravond op De Eendracht een waar spektakel van. Het bekerduel was er een met alles erop en eraan: acht doelpunten, twee rode kaarten, een verlenging en een strafschoppenserie.

De Nijmeegse ploeg nam driemaal een voorsprong, twee keer door uitblinker Saidi Ntibazonkiza, een keer door Paul Jans, maar zag PSV door toedoen van Beerens, Lee en Schijvenaars telkens langszij komen. Die laatste zette de bezoekers in de verlenging ook op voorsprong. Daarna ging het bijna nog mis voor het team van Anton Janssen. Eerst kreeg invaller Achenteh direct rood. En nadat Ntibazonkiza met zijn derde treffer voor 4-4 had gezorgd. kreeg Lee zijn tweede gele kaart.

Met negen spelers hield PSV op het nippertje stand. In de noodzakelijke penaltyreeks trokken de Eindhovenaren aan het langste eind. NEC-doelman Raymon van Emmerik stopte weliswaar een pingel. Daar stonden echter missers van Dominique Scholten en Patrick Pothuizen tegenover, zodat PSV de laatste acht bereikte.