Supportersbeleid

Enige tijd geleden ontstond er, niet geheel buiten ons om, veel commotie over de uitwedstrijd bij Echt. Als vervolg daarop probeerden we informatie te vergaren over de vervoersregelingen rondom onze uit- én thuiswedstrijden. NEC bleek niet bereid daarover met ons samen te werken, maar kreeg de supportersvereniging zo ver dat zij die taak op zich zou nemen. We hebben daarover ook nog contact gehad met de sv en ja, ze zouden alles beter in de gaten gaan houden. Even leek dat zijn vruchten af te werpen; Twente-uit voor de competitie was per autocombi te bezoeken.
Maar helaas, de site van de sv is tegenwoordig vooral gevuld met allerhande gezellige uitjes naar bijvoorbeeld Fulham en een kerstmarkt. Maar haar core business, opkomen voor supporters, lijkt de sv weer uit het oog te zijn verloren. Over de vreemde gang van zaken rond Feyenoord thuis, met dreigbrieven van Coen aan het adres van (naar alle waarschijnlijkheid) NEC-clubkaarthouders, hebben we de sv niet gehoord. Ook over de belachelijke drugscontroles voor ADO-uit bleef het lang angstvallig stil. Uiteindelijk spreekt de sv zich nu kritisch uit, al vinden we dat de sv die kritiek nog wel een stuk eerder én algemener had mogen verwoorden dan zij nu doet. Inmiddels zijn de vervoersregelingen voor RKC-uit en AZ-uit ook alweer enkele dagen bekend, maar aan de kant van de sv blijft het weer stil. (Bovendien, ze zouden toch vooraf overleggen?)
En dat terwijl het natuurlijk belachelijk is dat ook deze wedstrijden niet gewoon geheel vrij te bezoeken zijn. Is de autocombi tegenwoordig standaard volgens de sv? Vorig jaar werd RKC ineens een buscombi, maar als het goed zou gaan, en natuurlijk ging het dat, zouden we weer terug gaan naar de oude regeling, en dat was toch echt gewoon vrij vervoer. AZ-uit was dat ooit ook, maar ook die pot is nu alweer een aantal keren slechts te bezoeken na een verplichte melding op de Goffert. En dat terwijl andere clubs geen strobreed in de weg wordt gelegd. Onze vragen zijn: WAAROM WORDEN DEZE MAATREGELEN GENOMEN EN WAAROM WORDEN WE ZO ANDERS BEHANDELD DAN DE MEESTE ANDERE CLUBS?! We hopen dat de sv die vragen nog veel harder én veel eerder gaat stellen en zich voortaan niet slechts beperkt tot een halfzacht protest tegen voldongen feiten. Er vanaf de eerste minuut bovenop zitten en direct doorpakken, dat is de enige manier!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan