Statement NEC

NEC heeft een statement geplaatst op de officiele site. De uitkaartverplichting voor de wedstrijd tegen EVV uit Echt is van de baan! De belangrijkste zinnen in het statement zijn:

“Met de beperking van een N.E.C. uitkaart kon N.E.C. aan EVV Echt de garantie geven dat de naar Echt reizende supporters, geen stadionverbod hebben en, omdat ze in het bezit zijn van een N.E.C. seizoen- of clubcard, duidelijk clubbinding hebben met N.E.C.”

Nou, hier staat het dus zwart op wit. NEC legt eigenhandig beperkende maatregelen op zodat aan de tegenstander de garantie (tuurlijk) kan worden gegeven dat er geen mensen met stadionverboden afreizen.

Er is ooit op de supportersavond door NEC beloofd om er alles aan te doen dat er zoveel mogelijk uitsupporters mee kunnen en dat er alleen beperkende maatregelen zouden komen als dat strikt noodzakelijk is en/of opgelegd wordt. Hier is er niets opgelegd, niet door EVV, niet door de politie uit Echt, niet door de gemeente Echt-Susteren, niet door de KNVB. Nee, NEC wil het braafste jongetje van de klas zijn en komt op voorhand zelf al met beperkende maatregelen!

Wat is er nog over van de belofte om je hard te maken voor de eigen supporters die uitwedstrijden bezoeken!? NEC probeert misschien op deze manier iets goed te praten, omdat ze op voorhand meedenken met de tegenstander. Denk op voorhand maar eens een keer mee met je eigen supporters die uitwedstrijden willen bezoeken!

Ook staat er in het statement: “In goed overleg met EVV Echt, die alle N.E.C. supporters met Limburgse gastvrijheid wil ontvangen, is besloten de maatregel op te heffen.”
Dat goede overleg moet dan hebben plaatsgevonden in de afgelopen twee dagen, want uit de verklaring van EVV valt toch duidelijk op dat er op z’n minst enige ruis was op de lijn Nijmegen-Echt. En zou het eigenlijk niet “naar aanleiding van een supportersinitiatief” moeten zijn in plaats van “in goed overleg”?

Het is te hopen dat de supportersverenigingen dit op willen pakken en voortaan bij de voorbespreking van de uitwedstrijden gaan zitten, zodat dergelijke blunders ook voor de lange-termijn voorkomen kunnen worden. (DTH)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan