Prima N.E.C. boekt verdiende overwinning

Met de verloren wedstrijd tegen Top Oss achter de rug, en de Open Dag in het verschiet, moest N.E.C. de laatste wedstrijd van de oefencampagne eigenlijk wel winnen. De Nijmegenaren slaagden daarin door in het eigen McDOS Goffertstadion opvallend eenvoudig te winnen van het sterk geachte Aston Villa.

N.E.C. trad aan met drie wijzigingen ten opzichte van de verloren wedstrijd van afgelopen vrijdag. Centraal op het middenveld werd Dominique Kivuvu vervangen door de ervaren Patrick Pothuizen, terwijl Saïd Boutahar plaats moest maken voor Andrzej Niedzielan, die weer fit was na een lichte kuitblessure. Muslu Nalbantoglu begon als rechtsback en hield Günther Vanaudenaerde op de bank. Geen onbelangrijke wijzigingen. Met Pothuizen spelend voor de verdediging leek de ploeg wat rustiger, met name in balbezit. Ondanks dat de Engelsen fel joegen in de openingsfase van de wedstrijd, werd er maar weinig balverlies geleden. Met Niedzielan was er meer beweging in het elftal. Door de vele positiewisselingen tussen Denneboom, Holman en Niedzielan, waren de drie aanvallers voortdurend aanspeelbaar. De middenvelders waren veel preciezer in hun passing en wisten het spel voortdurend van links naar rechts te verplaatsen.

Dat resulteerde in de openingsfase al in aardige mogelijkheden voor Holman en Denneboom. Na een aantal aardige aanvallen weet Pothuizen in de 23ste minuut met een droge knal uit een corner te scoren. Pas in de 30ste minuut kan Aston Villa voor het eerst iets terug doen. De mooie solo van middenvelder Barry werd echter een halt toegeroepen door doelman Babos.

De tweede helft was niet veel anders, of het moet de passing zijn die wat preciezer was. Met name de cross-passing zorgde voortdurend voor gevaar. Zo stuurde El-Akchaoui Denneboom perfect weg. Verdediger Ridgewell kon niets anders dan de doorgebroken Denneboom neerhalen, maar scheidsrechter Haverkort keek even de andere kant op. Ridgewell was zo verbaasd dat hij geen penalty tegen kreeg dat hij zich bij Denneboom excuseerde.

N.E.C. creëerde meer en meer kansen uit de spelverleggingen. Waar Denneboom en Niedzielan nog misten, scoorde Ferne Snoyl knap. Een prachtige pass van Holman werd gelijk op maat doorgegeven door Denneboom en zuiver afgemaakt. N.E.C. kwam volkomen verdiend op 2-0.

Enkele minuten later lag de bal al weer achter Gábor Babos. Zeldzaam geklungel achterin gaf Gardner de kans om keihard uit te halen en 2-1 op het score-bord te zetten. Daarna werd het niet meer gevaarlijk voor de goal van Babos. N.E.C. speelde de wedstrijd rustig uit, wetende dat een 2-1 overwinning voorlopig even voor rust kan zorgen. De overwinning was degelijk en het spel was bij vlagen goed. Echt flitsend was het nog niet, maar voor de N.E.C.-supporters is het een hele opluchting dat dit team een goede Premier League club vrij eenvoudig kan verslaan.

Opstelling N.E.C. : Gábor Babos; Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Jonas Olsson, Youssef El-Ekchaoui; Edgar Barreto, Patrick Pothuizen, Brett Holman, Ferne Snoyl; Romano Denneboom, Andrzej Niedzielan (74′ Rutger Worm).

Basisopstelling Aston Villa: Stuart Taylor, Aaron Hughes (46′ Delaney, 73′ Gardner), Wilfred Bouma, Gary Cahill (10′ Ridgewell), Martin Laursen (46′ Mellberg), Gareth Barry (46′ Djemba-Djemba), Luke Moore (63′ Agbonlahor), Gavin McCann, Juan Pablo Angel, Kevin Phillips, Jlloyd Samuel (73′ Berson).

Bron:NEC-Nijmegen.nl