Onrechtvaardig

Ik heb het vaak genoeg gehad. Na een avond/middag vol frustratie kom je thuis in de stellige overtuiging dat jij en de andere 12000 het goed gezien hebben, we zijn genaaid door de scheids. Het gaat dan vaak om één, hooguit twee discutabele beslissingen. Je bekijkt de samenvatting en komt tot de conclusie dat het eigenlijk wel mee valt. Soms is er zelfs schaamte over zoveel ophef enkele uren eerder. Zo kan ik me een andere wedstrijd tegen Roda herinneren waarin het er verdacht veel op leek dat twee Roda goals vanuit buitenspel positie werden gescoord. ‘s Avonds met het bord op schoot werd mijn boosheid door de camera’s genadeloos weerlegd.
Met enige twijfel zette ik me vanavond dan ook achter de samenvatting. Ok, die handsbal was duidelijk, maar de rest? Had ik me in mijn emoties weer eens laten verleiden alles door de welbekende gekleurde bril te zien? De waarheid was dit keer genadeloos in mijn voordeel, en daarmee dus gigantisch in NEC’s nadeel. Want in liefst VIER (!!) wedstrijdbeslissende situaties maakte het arbitrale trio vanavond een grote fout:

– het startschot werd gegeven met de 0-1 van Christiano die overduidelijk 2x hands maakte bij zijn goal. Ongeldige goal Roda dus.
– vervolgens maakte Cisse duidelijk hands in eigen penaltygebied, Jol ziet het niet. NEC penalty onthouden.
– na een eerdere gele kaart wegens een schandalige overtreding waar rood niet had misstaan, maakt Kah opnieuw een grove overtreding, waarmee hij de (doorgebroken?) Denneboom neerhaalt. Dat Jol niet de mening is toegedaan dat de bal wordt gespeeld blijkt uit het feit dat hij een vrije trap geeft. Indien geen direct rood, dan toch minimaal een tweede gele kaart. NEC het voordeel van lange tijd tegen tien man spelen onthouden.
– in de tweede helft wordt Van den Eede opzichtig neergetrokken in het penaltygebied, wederom laat Jol doorspelen. NEC voor de tweede maal een penalty onthouden.

Deze fouten kunnen NEC de play offs kosten (laten we overigens niet vergeten dat het spel ook dramatisch was), en toch weet je nu al er niets meer mee zal gebeuren. Voetbal kan soms zo onrechtvaardig zijn. (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan