Nipte nederlaag in Eindhoven tegen PSV

PSV boekt weer nipte zege

PSV heeft wederom zonder spektakel drie punten aan zijn totaal toegevoegd in de Eredivisie. Thuis tegen NEC zat de formatie van Guus Hiddink nooit lekker in de wedstrijd, maar de individuele klasse van Jefferson Farfán gaf de doorslag. Hij schoot in de 78ste minuut uit een vrije trap onberispelijk binnen.

De Eindhovenaren lijken patent te hebben op zeges met de uitslag 1-0. Het treffen met NEC was al de zesde wedstrijd die door PSV met dat resultaat werd afgesloten. Geen andere Eredivisieformatie won dit seizoen vaker met 1-0.

NEC was overigens lang op weg om het duel met 0-0 af te sluiten.

In de eerste helft werden al opgelegde kansen gemist door Arouna Koné en Jan Vennegoor of Hesselink en in de tweede helft was Ibrahim Afellay met een schot dicht bij een goal. In blessuretijd kreeg NEC nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar een artistiek hakje van invaller Giullano Grot belandde in de handen van doelman Gomes.

Bron: Eredivisie.nl

PSV laat langs NEC

Lange tijd leek een gebrek aan effectiviteit PSV in de wedstrijd tegen NEC op te breken. Een klein kwartier voor tijd moest de Nijmeegse keeper Raymon van Emmerik echter alsnog capituleren, 1-0.

Niet voor het eerst kreeg de technische staf van PSV voor aanvang van een duel meer aandacht dan de spelers. Waar de schijnwerpers gedurende de afgelopen periode met enige regelmaat gericht waren op trainer Guus Hiddink, haalden voor de wedstrijd in Eindhoven zijn assistenten de krantenkolommen.

De interesse van FC Twente in Fred Rutten en René Eijkelkamp en de resulterende persinvasie op De Herdgang leken de concentratie van PSV echter niet te hebben verstoord.

Na een rustige openingsfase nam de thuisploeg het heft stevig in handen. De kansen lieten vervolgens niet lang op zich wachten.

Een mistrap van Phillip Cocu viel na een kwartier voor de voeten van Timmy Simons, maar de Belg raakte op enkele meters van het doel slechts lucht.

Arouna Koné kreeg binnen vijf minuten de kans om alsnog voor een vroege openingstreffer te zorgen. Na een lange rush stond de aanvaller oog in oog met Raymon van Emmerik, maar de keeper wist de inzet ternauwernood te blokkeren.

Het zou niet de laatste keer zijn dat van Emmerik een lelijke sta-in-de-weg bleek voor PSV. De sluitpost bokste kopstoten van Simons en Jan Vennegoor of Hesselink uit zijn doel, waarna hij een schot van Ibrahim Afellay klemvast pakte. Een keer moest hij zich voor rust gewonnen geven, maar Said Boutahar stak een helpende hand toe op de doellijn.

PSV ging in de tweede helft vrolijk door waar het voor rust was gebleven. Simons liet zijn derde mogelijkheid van het duel liggen, terwijl Emmerik verder groeide in zijn rol als held van Nijmegen. De keeper onderstreepte zijn prima wedstrijd met reddingen op schoten van Jefferson Farfán en invaller DaMarcus Beasley. Een poging van Afellay caramboleerde vervolgens via de benen van Peter Wisgerhof en Farfán nipt naast.

Juist op het moment dat NEC stiekem begon te hopen op een punt, wist PSV met een doeltreffende vrije trap het verzet van Van Emmerik te breken. Terwijl de Nijmeegse muur met knikkende knieën naar Alex blikte, draaide Farfán de bal leep in de lege hoek.

PSV kreeg vervolgens nog enige halve kansen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, maar faalde in de afwerking. Het gebrek aan effectiviteit dat de ploeg al de gehele wedstrijd dwars zat, leek de Eindhovenaren in de blessuretijd nog bijna op te breken.

Na een scrimmage in het strafschopgebied viel de beste kans van NEC in de wedstrijd voor de voeten van Guillano Grot. Gomes was echter opgewassen tegen het hakje van de invaller. PSV kan zodoende ontspannen toekijken hoe naaste belagers Feyenoord en AZ elkaar zondag in de Alkmaarderhout de das om doen.

Bron: Talpa Voetbal