NEC verliest van Go Ahead Eagles: 3-2

NEC verloor dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In Terwolde won de eerstedivisionist met 3 – 2. Bij rust was de stand 2 – 2. Sjoerd Ars (2x) en Tim Gilissen scoorden voor de Deventernaren. Voor NEC scoorden Ferne Snoyl uit een strafschop en Brett Holman.

Het werd een povere wedstrijd in Terwolde, waar NEC aantrad zonder de geblesseerden Mark Otten, Andrzej Niedzielan en Patrick Pothuizen. Bij Go Ahead stond ex-NECer Kevin Moeliker in het doel. Een andere oude bekende, Patrick Ax, kwam door een blessure niet in actie.

Trainer Mario Been speelde vandaag met Dominique Kivuvu rechts op het middenveld en Edgar Barreto in de rol van verdedigende middenvelder. Het aanvalsduo werd gevormd door Romano Denneboom en Brett Holman.
NEC begon uiterst slap aan de wedstrijd. Het Go Ahead van trainer Mike Snoei had het initiatief en opende na 22 minuten verdiend de score. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Ars die doelman Gábor Babos kansloot liet: 1-0. Amper vijf minuten later was het opnieuw raak door Ars: 2-0. Pas na de tweede treffer leek NEC wakker geschud te zijn en zette het even aan. Dat resulteerde binnen twee minuten in twee treffers. Eerst was het Ferne Snoyl die vanaf de strafschopstip raakschoot nadat Moeliker Romano Denneboom had neergehaald. Twee minuten later scoorde Brett Holman met een fraai afstandschot de gelijkmaker: 2-2. In het laatste kwartier voor rust vielen er voor beide teams weinig kansen meer te noteren.

Trainer Mario Been, die zichtbaar ontevreden was over het optreden van zijn team, wisselde tijdens de rust vier maal. Van Emmerik, Nalbantoglu, Worm en Jans kwamen in het veld. Ook in de tweede helft vielen er maar weinig kansen te noteren. Een kwartier voor tijd scoorde Gilissen naar later bleek de winnende treffer. Van 18 meter krulde hij de bal met de binnenkant van de voet langs de kansloze Raymon van Emmerik: 3-2.

Het vertrouwen dat de ploeg had opgebouwd na de hoopgevende resultaten tijdens het toernooi in Den Helder heeft door deze nederlaag waarschijnlijk weer een deuk opgelopen. Aanstaande vrijdag kan NEC zich revancheren als het in Oss speelt tegen TOP. Dat is alweer de voorlaatste wedstrijd van de voorbereiding. Na deze ontmoeting volgt volgende week dinsdag de laatste oefening als de Engelse Premier League club Aston Villa op bezoek komt in het McDOS Goffertstadion.

Go Ahead Eagles – NEC : 3 – 2
Scoreverloop: 22′ Ars 1-0, 27′ Ars 2-0, 30′ Snoyl 2-1 (pen.), 32′ Holman 2-2, 74′ Gilissen 3-2
Toeschouwers: 1.500

Opstelling G.A. Eagles : Kevin Moeliker; Aiper Göbel, Marco Parmela, Tim Gilissen, Jonathan Vosselman; Ceriel Oosthout, Loic Loval (66′ Rogier Wissink), Michael Samuel (71′ Diego Jongen); Geoffrey Knijnenburg, Sjoerd Ars, Ferdi ter Avest (71′ Rence van der Wal).

Opstelling NEC : Gábor Babos (46′ Raymon van Emmerik); Günther Vanaudenaerde (46′ Muslu Nalbantoglu), Peter Wisgerhof, Jonas Olsson, Youssef El-Akchaoui; Dominique Kivuvu (75′ Alexander Prent), Edgar Barreto, Saïd Boutahar (46′ Rutger Worm), Ferne Snoyl; Romano Denneboom (46′ Paul Jans), Brett Holman.

Bron: NEC-Nijmegen