NEC te sterk voor Heracles Almelo

De problemen voor Heracles Almelo worden met de week groter. Zaterdag verloor de ploeg van trainer Peter Bosz voor de vijfde keer op rij. NEC was in eigen stadion met 2-0 te sterk door doelpunten van Denneboom en Jones.

Omdat ADO Den Haag thuis won van FC Groningen, is Heracles gezakt naar de zestiende plaats. Deelname aan de nacompetitie komt daardoor steeds dichterbij. Voor NEC was de zege van groot belang. Ook de Nijmegenaren verkeerden in een kleine crisis. De laatste drie wedstrijden gingen verloren, waardoor een plek in de play-offs uit het zicht leek te verdwijnen. Nu staat NEC weer stevig op de achtste plaats.

De overwinning van NEC was meer dan verdiend. Al na vier minuten zette Denneboom een assist van Niedzielan om in een doelpunt: 1-0. Voor rust had de voorsprong veel groter moeten zijn, maar Barreto verzuimde tot twee keer toe te scoren. Eerst schoot hij van dichtbij over. Even later zorgde de Paraguayaan voor de nodige hilariteit door voor open doel naast te schieten.

Heracles bleef daardoor in de wedstrijd. Enig uitzicht op een punt of meer hadden de Almeloërs geen moment. De ploeg mist scorend vermogen en creëerde nauwelijks kansen. Dit seizoen trof Heracles pas 26 keer doel.
Tegen NEC liet Bosz de vaste spits Hirayama daarom plaatsnemen op de bank ten gunste van Tamerus. Hij kwam in de eerste helft nauwelijks in het spel voor.

Ook na de pauze was NEC sterker. Met een knap afstandsschot besliste Jones na een klein uur spelen de wedstrijd definitief: 2-0.

Bron: De Gelderlander