Met 2,5 spits tegen Heracles

Na drie nederlagen op rij moet er nodig iets veranderen bij NEC. Voor de thuiswedstrijd tegen Heracles grijpt de technische staf terug op een oude variant.

In de formidabele januarimaand stond het elftal als een huis, in februari begon het grote kwakkelen. Ron de Groot en Wilfried Brookhuis hielden in die moeilijke fase vast aan hun elftal, voor zover schorsingen en blessures dat mogelijk maakten natuurlijk.


Nu het bereiken van de play-offs na drie verliespartijen op de tocht is komen te staan, heeft ‘het duo’ toch besloten wat te sleutelen aan de samenstelling van het team. „Maar dat heeft vooral te maken met de manier waarop Heracles voetbalt“, vertelt De Groot.


„De laatste weken zag je dat wij het veel te vaak door het centrum probeerden. Tegen Heracles heeft dat al helemaal weinig zin. Zij hebben de neiging erg ver terug te zakken, waardoor het in de as ontzettend druk wordt. Daarom is het nodig dat wij meer over de vleugels proberen aan te vallen. Om die reden komt Tininho terug in het elftal. Hij gaat als een hangende linksbuiten spelen, terwijl Denneboom wat meer van de rechterkant zal moeten komen.“


In de punt van de aanval zal Niedzielan moeten opboksen tegen het stugge centrale duo Hoogma-Reekers opboksen. De Pool ontbrak gisteren overigens op de training. Hij moest vanwege familieomstandigheden terug naar zijn vaderland en kwam op de terugweg vast te zitten in de Duitse sneeuw. Hij moest daarom de nacht doorbrengen in Berlijn. Volgens De Groot kan Niedzielan echter gewoon aantreden tegen Heracles.


De keus om de ploeg uit Almelo met 2,5 spits te bestrijden, heeft tot gevolg dat NEC vanavond met een driemans middenveld gaan opereren. Daardoor hoeft het gemis van de geschorste Van der Doelen niet opgelost te worden. Wielaert, die in eerdere gevallen de rol van ‘Doelen’ overnam, speelt na zijn schorsing weer gewoon rechtsback.


Bij Heracles, de laatste weken weer vervaarlijk dicht in de buurt van de degradatiezone gekomen, ontbreken Maas (geschorst) en Tanghe (geblesseerd).


Opstelling NEC: Van Emmerik; Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy; Barreto, Boutahar, Jones; Denneboom, Niedzielan, Tininho.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan