NEC niet langs NEC amateurs: 3-3

NEC is teleurstellend begonnen aan haar voorbereiding op het seizoen 2006-2007. Op de Eendracht speelde het team van trainer Mario Been met 3-3 gelijk tegen de NEC Amateurs (2e klasse). Bij NEC ontbrak Edgar Barreto nog, die vanwege zijn WK-deelname pas volgende week bij de groep aansluit. Ook Dominique Kivuvu kwam nog niet in actie, hij kampt met een hamstringblessure.

De spelers van NEC, die enkele uren ervoor nog een trainingssessie hadden afgewerkt, oogden vermoeid na de zware eerste trainingsdagen. Vrijwel het gehele duel werd er met weinig beleving gespeeld en werden er nauwelijks kansen gecreëerd. In de beginfase kreeg Romano Denneboom een kans op de 0-1, maar zijn schot werd knap gepakt door de doelman van de NEC amateurs. In de 22ste minuut schoot Nick Looman uit een vrije trap de 1-0 binnen voor de amateurs. Dertien minuten later werd de blamage voor de profs nog groter toen de sterk spelende spits Al Mansouri de 2-0 binnenkopte.

In de tweede helft begon NEC met maar liefst zeven nieuwe spelers op het veld. Veel mocht het niet baten. Met een prachtig afstandschot van ruim 40 meter schoot Al Mansouri de 3-0 binnen. De NEC amauteurs gingen alsmaar meer in hun overwinning geloven en maakten het de profs moeilijk

Pas in de slotfase kon NEC wat terug doen. In de 79ste minuut belandde een schot van Guillano Grot op de paal en stuitte de rebound van Snoyl op een verdediger van de NEC amateurs. In de 81ste minuut was het wel raak. Nieuweling Paul Jans nam de bal goed aan en schoot knap de 3-1 binnen. Vijf minuten wist hij wederom het net te vinden (3-2). Ondanks dat de NEC amauteurs er alles aan deden om de voorsprong te behouden, wist Rutger Worm in de slotfase alsnog de 3-3 binnen te koppen.

In de allerlaatste minuut kreeg een invaller van de NEC amateurs nog een grote kans om de wedstrijd alsnog te beslissen, maar zijn schot ging rakelings naast het doel van Raymon van Emmerik.

Scoreverloop: 22′ 1-0 Looman (vrije trap), 35′ 2-0 Al Mansouri, 61′ 3-0 Al Mansouri 3-0, 81′ 3-1 Jans, 86′ 3-2 Jans, 89′ 3-3 Worm.

Opstelling NEC 1e helft: Gábor Babos; Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Jonas Olsson, Youssef El-Akchaoui; Alexander Prent, Mark Otten, Saïd Boutahar, Rutger Worm; Andrzej Niedzielan, Romano Denneboom.

Opstelling NEC 2e helft: Raymon van Emmerik; Bas Bakker, Patrick Pothuizen, Theo Dams, Youssef El-Akchaoui; Alexander Prent (65′ Rutger Worm), Mark Otten, Saïd Boutahar, Ferne Snoyl; Guillano Grot, Paul Jans.

Bron: NEC-Nijmegen