NEC – Maccabi Tel Aviv: 2 – 1

NEC speelde woensdagavond in Den Helder haar eerste wedstrijd op het Maritiem Toernooi. Na een aantal teleurstellende oefenduels werd vandaag de beste wedstrijd van de voorbereiding gespeeld. Maccabi Tel Aviv werd verslagen met 2-1 door doelpunten van Paul Jans en Ferne Snoyl in de tweede helft.

NEC had in de beginfase veel moeite met de Israelische topclub die na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Na deze tegentreffer kreeg NEC wat meer grip op de wedstrijd. Na rust zette NEC de goede lijn die in de eerste helft was ingezet door en kwam het na een uur spelen op 1-1 door een fraai doelpunt van Paul Jans. Uitblinker Ferne Snoyl benutte in de 89ste minuut een penalty nadat invaller Rutger Worm was neergehaald in het strafschopgebied. Snoyl bezorgde NEC hiermee de verdiende overwinning. Brett Holman, die dinsdag werd gecontracteerd, speelde een prima debuutwedstrijd op positie achter de spitsen.

NEC won ook de strafschoppenserie na afloop van de wedstrijd en leidt met 6 punten, voor Roda JC dat 4 punten heeft. Roda JC versloeg eerder vandaag het Helders Elftal met 0-2. Aanstaande zaterdag strijden NEC en Roda JC om de toernooiwinst.

Bij NEC ontbraken Patrick Pothuizen, Saïd Boutahar en Andrzej Niedzielan wegens (lichte) blessures.

Scoreverloop: 15′ speler Maccabi 0-1, 60′ Jans 1-1, 89′ Snoyl 2-1 (pen.)

Opstelling NEC : Gábor Babos; Günther Vanaudenaerde (46′ Muslu Nalbantoglu), Peter Wisgerhof, Jonas Olsson, Youssef El-Akchaoui; Edgar Barreto, Mark Otten, Brett Holman (80′ Dominique Kivuvu), Ferne Snoyl; Romano Denneboom (70′ Guillano Grot), Paul Jans (62′ Rutger Worm).