NEC hoopt op komst Ryan Babel

Ryan Babel kan naar NEC, weet technisch directeur Leen Looijen aan RTV Gelderland te melden. De spits die bij Ajax de laatste tijd geen basisplaats meer heeft, lijkt echter geen trek te hebben in Nijmegen.

“Ze laten hem waarschijnlijk niet gaan”, zegt Looijen. “Maar de interesse van onze kant klopt.” Reden voor de belangstelling in een aanvaller, is de moeilijke productie. “We scoren uiterst moeilijk. Bovendien zouden we bij het aantrekken van een goede, sterke spits afhankelijk zijn van investeerders.”

Babel gaf in een eerder stadium aan niet blij te zijn met de komst van een extra concurrent (Klaas Jan Huntelaar, red.). Zijn zaakwaarnemer verklaarde bovendien dat Babel geen interesse heeft in een niveau lager.


Bron: Voetbalzone

NEC hoopt op moeilijk haalbare Ryan Babel
NEC wil Ryan Babel losweken bij Ajax. De Nijmegenaren azen al geruime tijd op de aanvaller die in Amsterdam sinds eind november inmiddels voornamelijk bankzitter is geworden.


‘Ze laten hem waarschijnlijk niet gaan, maar de interesse van onze kant klopt’, bekende technisch directeur Leen Looijen tegenover RTV Gelderland. ‘We scoren uiterst moeilijk. We zijn we afhankelijk van de investeerders want een goede sterke spits is erg duur.’


Babel kende vorig seizoen een stormachtige doorbraak. In zijn eerste vijf wedstrijden maakte hij vijf doelpunten. De viervoudig international (twee goals) eindigde op zeven treffers. Dit seizoen, waarin Babel vrijwel alleen als linksbuiten speelt, stokte de teller op één doelpunt.

Bron: VINEC ziet in Babel ideale aanvaller

Technisch directeur Leen Looijen van NEC laat tegenover ‘RTV Gelderland’ weten dat zijn club al lange tijd geïnteresseerd is in Ryan Babel. ,,Ze laten hem waarschijnlijk niet gaan. Maar de interesse van onze kant klopt”, aldus Looijen.


Ondanks de negende plek van de Nijmegenaren op de ranglijst, komt de ploeg dit seizoen maar moeilijk tot scoren. Ajacied Babel wordt daarom gezien als een welkome versterking. Volgens Looijen is de komst van de aanvaller erg onzeker. ,,Ze laten hem waarschijnlijk niet gaan.” Mocht Babel toch groen licht krijgen vanuit Amsterdam, dan is NEC afhankelijk van investeerders. ,,Een goede sterke spits is erg duur”, zegt de TD.


Eerder probeerde de Nijmeegse club de Deen Mats Junker aan te trekken. De transfersom lag echter boven het budget van de verenging. Aartsvijand Vitesse kon het bedrag wel ophoesten en wist zich te verzekeren van de diensten van de aanvaller.

Bron: Elf Voetbal

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan