NEC gokt op zwakte defensie bij Sparta

Ron de Groot en Wilfried Brookhuis, tot het eind van het seizoen in charge op technisch gebied, kennen geen al te grote problemen in de aanloop naar het duel in Rotterdam – West. Wel ontbreekt Jasar Takak. De middenvelder is na zijn vierde gele kaart geschorst.


Verder is het meespelen van Jeffrey Leiwakabessy onzeker. De vleugelverdediger heeft last van zijn enkel. Als hij niet van de partij is, staat David Jones vanavond voor het eerst aan de aftrap.


Sparta-coach Wiljan Vloet heeft minder keus. Jan Michels en Danny Schenkel zijn geschorst, de Nigeriaan Sani Kaita zit in Egypte voor de Afrika Cup, Steve Olfers is geblesseerd, terwijl ook achter de namen van Wouter Gudde en Rachid Bouaouzan een vraagteken staat.


De Groot: „Ik vind dat Sparta voorin gevaarlijk is. Ze hebben er met de Belg Van Tornhout een fysiek sterke spits bij gekregen. En met Ricky van den Berg beschikken ze over creativiteit en snelheid. Bovendien moeten we ook oppassen voor hun spelhervattingen. Ik vind wel dat hun laatste linie kwetsbaar is, zeker nu ze jongens als Olfers en Schenkel missen. Zoontjes heeft dit seizoen de nodige foutjes gemaakt, ook tegen PSV maakte hij geen beste indruk bij de tegengoal.


„Toch wordt het voor ons geen eenvoudige klus. Tegen AZ, PSV en Ajax hebben we redelijk tot goed gevoetbald, maar ik verwacht dat we tegen Sparta aanzienlijk minder ruimte zullenn krijgen. Het is te hopen dat Sparta voor eigen publiek niet al te zeer blijft hangen. Thuis zullen ze toch iets moeten laten zien. Dat geeft ons kansen in de omschakeling.“


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan