Nauwelijks problemen voor NEC in aanloop naar duel tegen ADO

De spelers die afgelopen woensdag tegen Sparta (3 – 1 winst) in de basis stonden, genoten gisteren van een vrije dag, de anderen dienden zich wel op het stadion te melden. „Dat waren toch nog altijd dertien man“, grinnikt Ron de Groot.


NEC kan morgenmiddag een flinke slag slaan als het ADO weet te verslaan. De ploeg van trainer Frans Adelaar is bezig aan een moeizaam seizoen. De Hagenaars staan vijftiende, twee punten boven Sparta. De afgelopen week werd tweemaal verloren, zondag thuis van FC Utrecht (2-3), woensdag eindigde het inhaalduel bij AZ in een 3-1 nederlaag.


Voor NEC-middenvelder Tininho heeft het duel tegen ADO een speciaal tintje. De 28-jarige Braziliaan tekende kort geleden een tweejarig contract bij de club uit de Residentie. Hij kon ook bij NEC bijtekenen, kreeg zelfs een sterk verbeterde aanbieding (+ 30%) van de Nijmeegse club, maar gaat in Den Haag nog meer verdienen.


Overigens is het alleszins mogelijk dat Tommie van der Leegte komende zomer de omgekeerde weg bewandelt. De 28-jarige middenvelder is een van de voornaamste kandidaten om de plek in te nemen van zijn oude maatje Björn van der Doelen, die na dit seizoen stopt.


NEC kent weinig problemen in de aanloop naar het duel tegen ADO. Vleugelverdediger Rob Wielaert is na zijn zesde gele kaart geschorst. Hij wordt vervangen door Muslu Nalbantoglu. Jasar Takak komt juist terug van een schorsing. Omdat De Groot en Brookhuis weinig reden hebben hun elftal te wijzigen, zal de huurling ongetwijfeld op de bank beginnen.


Bij ADO Den Haag ontbreekt stopper Saavedra wegens een schorsing. Het meespelen van Den Ouden, Saeijs en Rijaard (alledrie licht geblesseerd) is twijfelachtig.


Het is de tweede keer dit seizoen dat beide teams elkaar ontmoeten. In het Zuiderpark won NEC half november met 0-1 door een doelpunt van Takak.


De Groot: „Zij hebben de punten hard nodig. Ik verwacht dat zij erg zullen inzakken en op de counter zullen gokken.“


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan