Mario Been zet Niedzielan tegen NAC op de bank

Andrzej Niedzielan zit vanavond tegen NAC op de bank. De Poolse aanvaller is terug, nadat hij tegen Heracles wegens disciplinaire redenen ontbrak.

De sfeer bij NEC was deze week ontspannen. De 2-0 zege op Heracles heeft de spelers het vertrouwen gegeven dat ze niet alleen leuk voetballen, maar ook punten kunnen pakken,

"Of het een voordeel is dat we na die overwinning een week vrij waren, of juist een nadeel, kun je pas na de wedstrijd tegen NAC zeggen", zei trainer Mario Been. "Het was ook een week waarin veel spelers weg waren. We zijn pas sinds gisteren (donderdag, red.) weer compleet, omdat Günther Vanaudenaerde pas laat terug was."

De verdediger plaatste zich woensdag met Jong België voor het EK dat volgend jaar in Nederland gehouden wordt. Eerder kwamen Barreto (Paraguay), Youssef El-Akchaoui (Marokko), Mark Otten en Rutger Worm (Jong Oranje) in actie.

Nu de eerste overwinning van het seizoen binnen is, wil Been snel stijgen met NEC. "Daarom moeten we tegen NAC een goed resultaat neerzetten en eigenlijk winnen. Dan sta je er weer helemaal bij. De groep is vol vertrouwen. Waarom niet? Die jongens kunnen goed voetballen."

Probleem bij NEC blijft de positie van diepe spits. Daar staat tegen NAC in de persoon van Brett Holman opnieuw geen echte spits. Omdat Been de Pool Niedzielan en huurling Chris Eagles ook niet als diepe mannen ziet, is dat het type speler dat in de Nijmeegse selectie ontbreekt.

"Tuurlijk wil ik graag een echte spits hebben", zei Been. "Maar dan moeten er eerst twee potjes met geld stukgeslagen worden en die zijn er niet."

NEC start in Breda wel met vijf aanvallend ingestelde spelers: Barreto, Boutahar, Denneboom, Holman en Eagles. Mark Otten neemt op het middenveld de plek in van de geblesseerde Ferne Snoyl. Die heeft nog steeds last van een ingescheurde buikspier, maar hoopt er tegen Vitesse weer bij te zijn.

Bij NAC doet Mike Zonneveld waarschijnlijk mee. De voormalige NEC’er is sneller dan verwacht hersteld van een knieblessure. Anouar Diba zit op de bank, mits de koorts is gezakt na een getrokken kies. Kurt Elshot is langdurig geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui; Barreto, Boutahar, Otten; Denneboom, Holman, Eagles.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.