Kyle Martino afgetest, contract voor Ntibazonkiza ?

Afgelopen week was de Amerikaan Kyle Martino op proef bij NEC. De Nijmeegse club zal hem geen contract aanbieden. Volgens De Gelderlander komt het jonge talent Saidi Ntibazonkiza wel in aanmerking voor een verbintenis.

De Amerikaan Kyle Martino krijgt geen contract bij NEC. De Nijmeegse clubleiding wil Saidi Ntibazonkiza wel een contract geven.

De sportieve toekomst van Kyle Martino ligt niet bij NEC. De technisch staf van de Nijmeegse eredivisionist is tot de conclusie gekomen dat de 25-jarige middenvelder geen versterking is voor de hoofdselectie, ook omdat NEC-trainer Mario Been op de positie van Martino (achter de spitsen) voldoende keus heeft.

Martino, achtvoudig Amerikaans international, liep afgelopen week op eigen verzoek en kosten stage in Nijmegen. De speler, het afgelopen seizoen uitkomend voor Los Angeles Galaxy, wil zijn carrière graag in Europa voortzetten. Nu zijn avontuur in Nijmegen is gestrand, gaat Martino op zoek naar een andere club.

NEC wil Saidi Ntibazonkiza toch een contract geven. De aanvaller uit Burundi speelt dit seizoen in Jong NEC. Tegen Sparta maakte hij zaterdagavond zijn debuut in de Nijmeegse hoofdmacht. NEC dacht dat het Ntibazonkiza als niet-EU-speler een salaris van ruim twee ton moest betalen. Omdat de aanvaller toch een verblijfsvergunning blijkt te hebben, volstaat een normaal salaris en zal NEC hem op korte termijn proberen vast te leggen.

Jonas Olsson was zaterdag de eerste NEC’er die dit seizoen een rode kaart kreeg. Scheidsrechter Wegereef gaf de Zweed twee keer geel in het duel met Sparta. Olsson mist daardoor het duel met Feyenoord.

De arbiter uit Hellevoetsluis was kwistig met bekeuringen. Ook Denneboom, Snoyl, Niedzielan Ntibazonkiza, Bouaouzan en Schenkel kregen geel. Wegereef heeft een reputatie als kaartentrekker. Bij het WK-duel Senegal-Uruguay in 2002 deelde hij twaalf keer geel uit.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan