Korps Gelderland-Midden

Vandaag werd bekend dat de Nationale ombudsman, die eerder al zeer kritisch rapporteerde over politie-optredens en adviseerde ME’ers van rugnummers te voorzien, opnieuw een zeer kritisch rapport heeft geschreven, nu over het optreden van de politie Gelderland-Midden (lees: Arnhem) bij de wedstrijd Vitesse-FC Den Bosch. Niet alleen is excessief geweld gebruikt, ook is het onderzoek daarnaar belemmerd. Wij zijn benieuwd of artikel 141 van het Wetboek van Strafrecht (openlijke geweldpleging) nu net zo voortvarend ingezet zal worden tegen deze agenten als tegen supporters.

Wij zijn wel blij dat, getuige deze rapporten van de ombudsman en de aandacht die er is voor de stadionverboden van Roda-supporters na Ajax-Roda JC, nu eindelijk ook buiten de supporterswereld goed begint door te dringen dat ook andere partijen dan die zo verketterde supporters soms in de fout gaan.

Overigens is het korps van onze grote vrienden ook al in opspraak door een discriminatieschandaal. Nu maar hopen dat dit niet tot al te veel opgekropte frustratie leidt, want dan kunnen wij wel weer raden wanneer die tot een uitbarsting zal komen… (tho)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan