Juliana’31 – NEC 1 – 2

NEC speelde zaterdagmiddag in Malden haar derde oefenduel ter voorbereiding op het seizoen 2005-2006. Tweedeklasser Juliana’31, dat het 75-jarig bestaan viert, werd met 1-2 verslagen. Günther Vanaudenaerde debuteerde bij NEC in de tweede helft en WK-ganger Edgar Barreto luisterde zijn terugkeer én zijn 22e vejaardag op met een schitterend doelpunt uit een vrije trap.

De overwinning voor NEC, dat een zwaar trainingskamp in Garderen achter de rug had, kwam moeizaam tot stand. Het spel was alweer iets beter dan tegen FC Zwolle, maar de vele kansen werden niet benut. Andrzej Niedzielan opende een kwartier na rust de score en de ban leek gebroken. Het publiek maakte zich op voor meer goals, maar het volgende doelpunt viel aan de andere kant toen een speler van Juliana een blunder van doelman Van Emmerik afstrafte: 1-1. Edgar Barreto bezorgde NEC vijf minuten voor tijd alsnog de overwinning door een vrije trap op fraaie wijze binnen te schieten: 1-2.

Aanstaande dinsdag speelt NEC haar vierde oefenduel. In Balk (Friesland) speelt men tegen eerstedivisionist Stormvogels-Telstar. Deze wedstrijd is een uitvloeisel van de transfer van Domique Kivuvu van de Velsense club naar NEC

Scoreverloop:
60′ Niedzielan 0-1, 67′ 1-1, 85′ 1-2 Barreto (vrije trap)

Opstelling NEC 1e helft: Gábor Babos; Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Jonas Olsson, Youssef El-Akchaoui; Mark Otten, Ferne Snoyl, Saïd Boutahar, Alexander Prent; Andrzej Niedzielan, Romano Denneboom.

Opstelling NEC 2e helft: Raymon van Emmerik; Günther Vanaudenaerde, Peter Wisgerhof (65′ Patrick Pothuizen), Jonas Olsson, Youssef El-Akchaoui; Edgar Barreto, Mark Otten, Saïd Boutahar, Rutger Worm; Paul Jans, Andrzej Niedzielan (65′ Guillano Grot).

Bron: NEC-Nijmegen