“Ik hoop nog mooie dingen te laten zien”

ALS 14 – jarige kwam hij Hans Kraay jr. al tegen op een mini-WK. Acht jaar later is Kraay de trainer van Roel Hendriks bij FC Lienden. Zondag tegen Sneek maakt de oud – speler van NEC waarschijnlijk zijn debuut.

Door een blessure heeft Roel Hendriks nog steeds geen competitiewedstrijd gespeeld voor FC Lienden. Op 12 augustus brak hij in een oefenduel met de amateurs van TOP Oss zijn arm. "Ik viel na een duw op mijn arm en hoorde een korte tik. Mijn arm kon ik niet meer bewegen en elke aanraking deed ontzettend veel pijn." In het Rivierenlandziekenhuis werd een breuk op één plek geconstateerd, die met behulp van een drukverband moest genezen. "Na drie dagen had ik nog zoveel pijn dat ik het niet vertrouwde", vertelt Hendriks (22), die daarom voor een second opinion naar een ziekenhuis in zijn woonplaats Nijmegen ging. "Daar bleek dat ik het radiusbotje in mijn elleboog op twee plaatsen had gebroken. Gelukkig waren het goede breuken. Ik moest een maand in het gips."

Hendriks volgde de wisselvallige competitiestart van Lienden vanaf de zijlijn. "Het is een heel nieuw elftal. In sommige wedstrijden hebben we laten zien dat we heel wat in huis hebben. Maar in andere wedstrijden ging het niet goed. Maar er is kwaliteit genoeg. Ik denk dat we zeker bij de eerste acht eindigen."

De stap van de profs naar de amateurs viel mee. "Ik ben natuurlijk meer intensiteit gewend. Bij Lienden trainen we hooguit drie keer per week. Maar de manier van trainen bevalt me. Er zit echt een gedachte achter. De stof is vergelijkbaar met die bij de profs. En het gaat er fanatiek aan toe."

"Lienden is echt een club van de streek. Bij thuiswedstrijden komen veel mensen kijken. De randvoorwaarden zijn geweldig verzorgd. De kleding wordt gewassen en in de bus naar uitwedstrijden komt er elk kwartier iemand langs die vraagt of je wat wil drinken en het zelfs voor je inschenkt. Dat heb ik zelfs bij profclubs niet meegemaakt."

Na zijn seizoen bij TOP Oss liep Hendriks stage bij Fortuna Düsseldorf en SG Wattenscheid in de Duitse Regionalliga. "Wattenscheid wilde me hebben, maar de club wachtte lang. Omdat ik ook een studie of cursus wilde volgen, heb ik voor een Nederlandse amateurclub gekozen."

De Treffers en Achilles’29 lonkten, maar het werd Lienden. "Bij Achilles kreeg ik niet de indruk dat de technische mensen daar er alles aan deden om me te halen. Als ze me zagen lopen kwamen ze niet naar me toe."

Lienden gaf wel dat gevoel. "Bij de vijf nacompetitieduels van TOP, tegen AGOVV en NAC, kwam ik Hans Kraay steeds tegen. Hij overtuigde me om naar Lienden te gaan."

Hendriks maakte al eerder kennis met Kraay. Als mannetje van veertien vertegenwoordigde hij Nederland op het mini-WK in Frankrijk. Een toernooitje dat werd gespeeld naast het echte WK in 1998. Kraay was daar als verslaggever.

Zondag in de thuiswedstrijd tegen Sneek hoopt Hendriks te debuteren voor Lienden. "Mijn arm zit nog in een bandage. Het is soms nog gevoelig, maar voor de wedstrijd neem ik een pijnstillertje. De linksbuitenpositie ligt me het best denk ik. Daar heb je de vrijheid om naar binnen te trekken of aan te sluiten bij de spits. Ik hoop dat ik mooie dingen kan laten zien."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan