Bij Marc Peters heeft werk voorrang op voetbal

Marc Peters voetbalt dit seizoen weer bij zijn oude club Germania in de eerste klasse. En daarmee – na TOP Oss, NEC en De Treffers – op een iets lager niveau. "Door mijn werk kan ik niet meer drie keer per week trainen."

Vanaf zijn stoel aan de eettafel houdt Marc Peters de televisie met één oog in de gaten. Op het scherm het puikje van het Europese voetbal in de Champions League. Voetbal is nog altijd een belangrijke hobby voor de 28-jarige Groesbekenaar. Maar niet meer zaligmakend. Voor de ex-voetbalprof is het ‘normale leven’ begonnen. ’s Ochtends om zes uur op om als declarant bij de douane in Barneveld te gaan werken.

„Meestal ben ik dan ’s avonds om een uur of zes thuis“, zegt Peters. "Bovendien volg ik op maandagavond in Rotterdam een studie voor mijn werk. Als ik dan ook nog drie keer per week moet trainen, zoals vorig seizoen bij De Treffers, dan houd ik geen vrije tijd meer over. In de eerste klasse zijn de reisafstanden op zondag ook korter. Vandaar dat ik bij De Treffers ben vertrokken en naar Germania ben gegaan. Hier is de sfeer wat gemoedelijker."

Niet alleen zijn werk lag aan het vertrek uit ‘Zuid’ ten grondslag. "Begrijp me goed, ik heb bij De Treffers een fantastische tijd gehad. Maar een klein deel van het publiek bij De Treffers, waarschijnlijk slechts een paar man, riepen van alles naar me tijdens wedstrijden. Ik kon in de ogen van deze ‘supporters’ geen goed doen. Dat bedierf mijn plezier. De positieve herinneringen overheersen echter. We zijn kampioen geworden. Vorig seizoen hebben we het niet gered, hoewel we de sterkste spelersgroep hadden. Maar we misten een echte afmaker."

Doordat zijn vader Jan Peters ook eind vorig seizoen als trainer stopte bij De Treffers, gonsde het in Groesbeek over een verband tussen het vertrek van beide generaties Peters. „Daar had het niets mee te maken“, zegt Marc. "Ik had al veel eerder aangegeven te vertrekken. Bij Germania heb ik in de jeugd gespeeld. Ik ken er veel mensen. Roy Beers die op het veld als rechtsback achter me speelt, is mijn collega bij de douane."

Bij Germania hebben ze met Peters een middenvelder in huis gehaald die over de nodige voetbalervaring beschikt. "Ik mag dan prof zijn geweest, bij NEC heb ik nooit in het eerste gespeeld. En bij TOP moest ik het vooral van hard werken hebben. Het komt me niet aanwaaien. Ook bij Germania niet. We hebben negen punten uit drie duels, alles zit op het moment mee. Dat zal wel een keer anders worden, want verliezen hoort er ook bij."

"Ik ben het voetbal meer gaan relativeren. Dat doe ik al sinds het overlijden van mijn moeder. Voetbal stond altijd voorop, nu is het mijn hobby. Ik voetbal hooguit nog een jaar of zeven. Werk en studie zijn belangrijk, evenals mijn sociale leven. Bij Germania is dat nu goed met elkaar te combineren."

Bij de Stekkenberg-club kreeg Peters te maken met de trainingen van Johan de Kock. "Je kan merken dat hij bij Schalke 04 veel van Huub Stevens heeft opgestoken. Veel aandacht voor een goede fysiek, opdrukken en zo. Zijn aanpak spreekt me wel aan. Het niveauverschil met de hoofdklasse is behoorlijk groot, maar bij Germania lopen nog dezelfde verdedigers die twee jaar terug in de middenmoot van de hoofdklasse eindigden. Daarnaast is er bewust voor bepaalde posities naar vervanging gezocht. Toch zie ik De Bataven als de grote titelfavoriet. Twee of drie clubs, waaronder misschien wij, zitten daar net achter."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.