Goffert geniet van galavoorstelling

NEC heeft nog alle kans op deelname aan de play – offs om de UEFA Cup. In een sprankelend duel rekenden de Nijmegenaren genadeloos af met Heerenveen: 4 – 1.

De galavoorstelling vormde een schril contrast met de draak die precies een week eerder in hetzelfde theater werd opgevoerd. Tegen FC Groningen leek het alsof er met een houten bal werd gespeeld, tegen Heerenveen was het Nijmeegse spel anderhalf uur lang een lust voor het oog.


In de aanloop naar het cruciale duel nam de technische staf van NEC vooral de spitsen onder handen. Niedzielan en Denneboom maakten tegen Groningen een ongeïnspireerde indruk, met behulp van videobeelden werd het tweetal duidelijk gemaakt dat het beter kon en moest. De boodschap bleek zaterdagavond overgekomen. De twee aanvallers waren scherp, beweeglijk én doeltreffend. En in hun kielzog groeide bijna de hele ploeg naar grote hoogten.


Twee opvallende voorbeelden: Pothuizen en Boutahar. De 33-jarige verdediger, vervanger van de geblesseerde captain Wisgerhof, heeft kort geleden te horen gekregen dat hij weg moet, maar tegen Heerenveen toonde hij aan dat hij nog lang niet versleten is. ‘Potje’ won al zijn duels, zijn positiespel was voortreffelijk en tot zijn grote vreugde kwam hij voor het eerst in jaren weer eens tot scoren.


Boutahar was de andere exponent van de kentering bij NEC. Dat de Rotterdammer overloopt van talent, ziet een kind. Het rendement laat echter vaak te wensen over. Zo niet zaterdag. Weliswaar liet hij twee opgelegde kansen liggen, met een assist en een versierde penalty leverde hij een substantiële bijdrage aan de klinkende zege.


Heerenveen liet zich zaterdag van zijn slechtste kant zien. De Friezen waren opmerkelijk slap in de duels. Vooral in defensief opzicht stond het slecht, maar ook aanvallend stelde het allemaal weinig voor. Het leek dan ook een ongepaste grap toen de bezoekers na ruim een kwartier de leiding namen. NEC had al drie open kansen laten liggen toen Nilsson met de hak een vrije trap van Pranjic onhoudbaar naar de bovenhoek dirigeerde. De geleerden bleven na afloop nog lang debatteren over de vraag of de Zweed er zelf weet van had gehad, de treffer was er niet minder fraai om: 0-1.


NEC kwam pas kort voor de pauze op gelijke hoogte. Niedzielan stond na een subliem passje van Boutahar oog in oog met doelman Vandenbussche: 1-1.


Twintig minuten na de hervatting besliste NEC het duel in zijn voordeel. Met een lasergestuurde pass zette Denneboom Boutahar aan het werk. Seip pakte de NEC’er heel even vast. Het kostte de invaller rood en een strafschop. Pothuizen eiste de bal op en kogelde hem feilloos binnen: 2-1.


Daarna liep de marge nog flink op. Op aangeven van Jones mocht ook Denneboom zijn doelpuntje meepikken. En nadat de voormalige Heerenveen-spits een applauswissel had gekregen, zorgde zijn vervanger Grot kort voor tijd voor de 4-1 eindstand.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan