Einde aan alle onzekerheid?

NEC-verdediger Youssef El-Akchaoui heeft nog een voetballende broer in het betaalde voetbal. Driss, 2 jaar jonger, speelt dit seizoen in de eerste divisie bij Helmond Sport. Momenteel kan hij om gezondheidsredenen niet in actie komen. In Voetbal International staat deze week hierover het volgende artikel:

Driss El-Akchaoui leeft al een aantal jaren in onzekerheid over zijn gezondheid. De middenvelder viel in vier jaar zeker zeven keer flauw tijdens trainingen. Gedacht werd aan een hartkwaal, maar de cardioloog die hem behandelde kon niets vinden. Een second opinion zorgde hoogst waarschijnlijk voor een uitkomst.

El-Akchaoui verruilde deze zomer AGOVV Apeldoorn voor Helmond Sport, maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ging het opnieuw mis voor de Dordtenaar. Hij viel weer flauw, tijdens een trainingskamp in Renesse, maar na een periode van rust en onderzoek kreeg hij van een cardioloog in Utrecht toch groen licht weer te trainen.

Hij vroeg echter een second opinion aan in Leiden en de hartspecialisten daar vonden wél iets. ´Eindelijk´, zegt hij opgelucht. ´Het is voor mij heel bevredigend dat er nu wel iets is gevonden. Voor mij is het geen grote verassing, maar omdat zowel cardiologen in Rotterdam als Utrecht niets vonden, leefde ik toch in onzekerheid. Wat ik precies heb, is nog niet duidelijk, maar er zit iets abnormaals in mijn rechterhartkamer.´

Nu wacht hem opnieuw een onderzoek en in afwachting van de uitkomst mag hij niet voetballen. ´Het gaat om een dagopname, dus als de resultaten snel binnenkomen zou het zomaar kunnen dat ik binnen enkele weken weer mag voetballen. Ik voel me verder trouwens goed, in het dagelijks leven word ik ook niet belemmerd door wat ik heb.´

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan