Dramatisch slot verpest topwedstrijd

De deuren rammelden na afloop. Woedende NEC – spelers trapten de kleedkamerdeur bijna uit zijn hengsels na afloop van de verloren topper tegen Feyenoord. „Morgen kunnen we nog een dag balen“, aldus Peter Wisgerhof.

„Tegen Ajax spelen we slecht, maar we winnen. Tegen PSV, AZ en nu Feyenoord spelen we prima, maar we pakken de punten niet.“


Vijf minuten na de wedstrijd met de dramatische slotfase heeft doelman Gabor Babos ze al weer aardig op een rijtje en analyseert hij nuchter en koel de tekortkomingen van NEC.


Zijn medespelers hebben wat meer moeite met afstand nemen. Zo goed gespeeld en toch verloren. Aanvallen die het publiek in vervoering brachten. One-touch-voetbal, hakjes, lichaamsschijnbewegingen en een meer dan verdiende treffer.


„Heerlijk voetbal“, zegt Romano Denneboom. En er is niemand die hem van opscheppen kan beschuldigen. De aanvaller is in de vorm van zijn leven. Balvast, werkt als een paard, heeft oog voor zijn medespelers en scoort ook nog eens.


En waar Andrzej Niedzielan bij een treffer zijn vreugde botviert op de reclameborden, wijst Denneboom dan steevast op zijn onderarm.


„Daar staat de naam van mijn vrouw, Lesley. Zij is heel belangrijk voor mij. Als je scoort is dat een heel emotioneel moment en ik deel dat op die manier met haar.“


Er was gisteren echter weinig aandacht voor de tachtig minuten waarin NEC tegenstander Feyenoord zijn wil oplegde. Het leek na afloop wel of er maar tien minuten waren gevoetbald. Feyenoord-spelers zochten gnuivend de douches op. „Tsjongejonge, ongelooflijk toch“, glunderde Kuijt. Aan de andere kant was er aanvankelijk alleen ruimte voor woede. En de agressie richtte zich in eerste instantie op scheidsrechter Van Hulten. Niet alleen toonde de boekhouding van de arbiter een opmerkelijke disbalans (vier keer Nijmeegs geel, tegen één Rotterdamse bekeuring), de complete NEC-defensie bezwoor ook dat de tweede treffer vanwege buitenspel afgefloten had moeten worden. „Er kwamen drie man terug vanuit buitenspelpositie. Voor rust fluit hij vier keer tegen ons, en nu laat hij doorgaan“, fulmineerde Peter Wisgerhof.


Het arbitrale trio liep spitsroeden in de catacomben van De Goffert. „Maar uiteindelijk ligt het natuurlijk niet aan de scheidsrechter“, realiseerde Jeffrey Leiwakabessy zich. „We geven die spitsen op twee beslissende momenten toch te veel ruimte. Bij die tweede goal wil ik die bal met het lichaam meenemen om ’m de tribunes in te roeien, maar die Castelen komt er toch nog tussen. Dat op dat moment drie Feyenoorders uit buitenspel terugkomen, is dan van minder belang. We krijgen een aantal goede kansen en maken er één, terwijl zij twee halve kansen krijgen en ze allebei benutten.“


Peter Wisgerhof: „Morgen kunnen we nog een dag balen. Daarna moeten we de draad oppakken en zorgen dat we zondag tegen Utrecht die punten pakken. Zonder Niedzielan en Van der Doelen, maar gelukkig hebben we een goede bank.“

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan