“Denneboom en Boutahar niet weg voor een appel en een ei”

Romano Denneboom of Saïd Boutahar mogen tijdens de winterstop vertrekken, maar NEC zal hen niet ‘voor een appel en een ei’ laten gaan.

Bij zowel Boutahar als bij Denneboom loopt het contract na dit seizoen af. Hoewel ze allebei voor een deel bij het investeringsfonds (lees Marcel Boekhoorn) op de loonlijst staan, heeft NEC het laatste woord bij een tussentijdse transfer.

„Maar je zult begrijpen dat wij ze niets in de weg zullen leggen als er echt een vorstelijk bod op hen wordt uitgebracht“, vertelt technisch directeur Leen Looyen. „Ik heb afgelopen week nog contact gehad met David Jones om hem eventueel naar NEC te halen. Hij heeft voorlopig gekozen voor Derby County, dat 1,7 miljoen euro voor hem overheeft. Als er een club komt die ook bereid is flink in de buidel te tasten voor Boutahar of Denneboom, dan zullen wij daar ook wel op ingaan. Als een van hen vertrekt, zullen we meteen een vervanger vastleggen. We zullen wel moeten.“

Wanneer de twee NEC’ers hun contract gewoon uitdienen, dan is de kans klein dat de Nijmeegse club zich in januari zal kunnen versterken. In dat licht ligt het niet voor de hand dat Kyle Hunter Martino op De Goffert komt voetballen. De 25-jarige Amerikaanse international trainde de afgelopen week mee met NEC. De middenvelder maakte een redelijke indruk, maar speelt op een positie – kort achter de spitsen – waarvoor Mario Been al voldoende opties heeft.

Behalve Boutahar en Denneboom is vleugelverdediger Muslu Nalbantoglu de enige basisspeler wiens verbintenis komend voorjaar afloopt. Looyen: „In het contract met Muslu hebben we een eenzijdige optie laten opnemen. We hebben er nog niet over gesproken, maar je kunt er van uitgaan dat wij die gaan lichten.“

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.