Barcelona komt op voor Neeskens

Voormalig NEC-trainer Johan Neeskens is betrokken geweest bij een opstootje tijdens de wedstrijd tegen Zaragoza. Daarbij zou hij Juanfran bij de keel gegrepen hebben. Op vi.nl staat hierover het volgende artikel:

Barcelona legt zich niet neer bij de mogelijke schorsingen voor Johan Neeskens, Thiago Motta en Carles Naval. De Catalanen vechten de rode kaarten aan die het drietal kreeg in de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza (3-1 winst).

Op aangeven van grensrechter Rafael Guerrero werd Motta voor het slaan van Diego Milito uit het veld gestuurd. Neeskens moest vertrekken omdat hij in alle ophef na het incident Zaragoza-aanvaller Juanfran bij de keel greep. Elftalleider Naval kreeg rood voor aanhoudend commentaar op de leiding.

Guerrero was de aanstichter van alle commotie. Hij zag Motta Milito in het gezicht slaan waar de beelden duidelijk aantoonden dat zijn handen niet eens in de buurt kwamen van zijn tegenstanders gezicht. Scheidsrechter Eduardo Iturralde González kon niet anders dan het oordeel van zijn assistent volgen.

Tien jaar geleden was Guerrero ook al de negatieve hoofdrolspeler, toen bij Zaragoza-Barcelona. Destijds kreeg Barcelona op zijn gezag een strafschop en moest Zaragoza met een man minder verder. Degene die volgens Guerrero rood moest krijgen, maakte de overtreding echter niet.

Die blunder werd een legendarische omdat televisiekijkend Spanje woordelijk kon meegenieten van de conversaties vol gescheld van Guerrero met arbiter Quique Mejuto González en een aantal spelers. Canal Plus experimenteerde met microfoons langs de lijn, die alles registreerden. Sindsdien rende Guerrero nooit meer langs de lijn bij duels tussen Barcelona en Zaragoza.

Barcelona heeft qua resultaat overigens weinig te klagen over de blunders van Guerrero. In september 1996 leidde de omstreden strafschop de ommekeer in. Barça maakte via de benutte penalty van Gheorge Popescu gelijk (3-3) en won met 5-3. Zondag liep de ploeg van Frank Rijkaard na Guerrero’s geklungel van 1-1 uit naar een 3-1 zege.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan