Alles rustig in Waalwijk

Het doet mij deugd te kunnen melden dat naast het positieve resultaat gisteren ook de operatie “Houd Waalwijk veilig” goed is verlopen. Door het uitgekiende vervoersbeleid waren de autoriteiten er in geslaagd het aantal hooligan-barbaren dat zich meldde vanuit Nijmegen te beperken tot zo’n 150. Deze extreem gevaarlijke groep (quote ME’er: “Ik had liever bij de Deense ambassade in Beiroet gestaan”) werd uiteindelijk met moeite naar het uitvak begeleid, dat ruim genoeg was om plaats te bieden aan een protestdoek “Met dit beleid supporters kwijt”. Uiteraard werd er door de burgemeester een noodverordening uitgevaardigd om de opruiende boodschap te verwijderen, maar er werd geen ME’er bereid gevonden het hol van de leeuw te betreden.

Deze trouwe hond had zich overigens verdekt opgesteld in het vak naast het uitvak, dat door de autoriteiten tevens gebruikt werd om de NEC juniors, zeg maar de hooligans in opleiding, te scheiden van het andere gajes. Naar verluidt klopte de burgervader van Waalwijk zich na de wedstrijd op de borst na het vertonen van dergelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid door deze knaapjes buiten bereik van de gevreesde rolemodels te houden.
Het werd overigens nog eventjes spannend in vak JJ toen een 8 jarig manneke, vergezeld door z’n jongere stiefbroertje (een RKC fan, verwarring en paniek alom natuurlijk) een NEC vlag aan het hek hing. Na koortsachtig overleg met de hogere verantwoordelijken trok de hoofdsteward uiteindelijk toch de stoute schoenen aan, liet zich begeleiden door twee potige hulpstewards en beval de jonge supporter het doek weg te halen (echt!). Na deze kordate actie keerde langzaam de rust weer terug op het vak. Hulde heren!

Waalwijk, doen we de volgende keer weer normaal?? (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan