‘Met clownspak weer lelijke eendje’

NEC presenteerde dinsdag het nieuwe uit – en thuisshirt. De fans van de Nijmeegse club beoordelen dat tenue unaniem als ‘afschuwelijk’, ‘verschrikkelijk lelijk’ en ‘niet om aan te zien’. Een greep uit de reacties. Lees ook: Club en sponsor kiezen voor huisstijl

De persoon die dit heeft bedacht, moet ongetwijfeld tot het gedeelte van de samenleving behoren dat kleurenblind is, of 365 dagen per jaar carnaval viert, met als gevolg dat wij als NEC’ers voor schut staan voor heel Nederland. NEC heeft het oude balkenshirt in de ban gedaan omdat het lelijk was. Snapt u het nog?
Emiel Theloosen

Dit is het meest walgelijke shirt dat ik ooit gezien heb. Ongeveer het hele kleurenpalet is aanwezig, en het echte rood-groen- zwart valt weg tegen dat lelijke lichtblauw met geel. En dan staat dat logo van Jiba er ook nog eens veel te groot op. Gewoonweg een lachwekkende vertoning.
Roel Manning

Het is onbegrijpelijk dat NEC akkoord gaat met deze versie van dit shirt. Het shirt zelf is prachtig, maar het sponsorlogo tovert ons om in het lelijke eendje van de eredivisie. Vooral vanuit een commercieel standpunt lijkt het me ook geen goed shirt. Ik heb het dan niet over sponsoring zelf, maar over merchandising. Er zullen niet veel mensen zijn die in dit shirt willen lopen, waardoor NEC inkomsten misloopt.
Michel Willems

Er is maar een woord voor: afschuwelijk, zo worden we weer het lelijke eendje.
We zijn toch geen wielrenploeg? NEC wordt wakker.
Dave de Bruin

Lelijker dan dit shirt maken ze ze niet zoveel meer.
Dave Arends

Ik denk dat iedereen die niet kleurenblind is wel kan zien dat dit shirt niet het mooiste shirt van de eredivisie gaat worden. Ik vind het een afschuwelijk shirt geworden. Wel vind ik het vreemd dat een hele grote groep supporters eerst loopt te zeuren dat er geen sponsor is en vervolgens, als er een sponsor gevonden is, van deze sponsor verwachten dat deze maar even zijn logo aan gaat passen.
Niels Vermeulen

Groot was de schok toen ik voor het eerst geconfronteerd werd met het nieuwe shirt. Mijn eerste gedachte was: ‘Dit is een grapje, een slimme computerfreak heeft wat geknutseld met shirt en logo en heeft even de boel willen stangen’. Maar die gedachte maakte heel snel plaats voor woede, toen ook op de officïele clubpagina het shirt werd gepresenteerd. Dit kan echt niet langer. Dat we crisis hebben binnen NEC, dat wisten we al. Maar dat het zo erg is had zelfs ik niet durven voorspellen.
Martijn Daalmeijer

Als oude NEC-supporter, sinds 1950, doet het pijn me te zeggen dat ik de blauwe kleur op het shirt niet mooi vind. Maar ik blijf kijken naar NEC en hoop dat we het komend seizoen goed doen.
Hank Mast, vanuit Australië

Het is netjes van NEC dat er eindelijk een sponsor is. Keurig gedaan. Maar dan komt het, het shirt is niet om aan te zien. De kleurencombinatie doet pijn aan je ogen, op verschillende forums lees ik hoe anderen over het shirt denken. We zijn weer de clowns van de eredivisie, net als een paar seizoenen geleden met dat narrenshirt. Het is te hopen dat NEC hier wat aan gaat doen. Waarschijnlijk gebeurt er helemaal niks, want luisteren naar supporters is al vaker moeilijk gebleken.
Maikel Hendriks

Daar gaan we weer. Daar gaat ons mooie rood, zwart, groene shirt. Foeilelijk dat blauwe logo op onze kleuren. We worden weer in een keer het beruchte lelijke eendje uit het betaalde voetbal en juist van dat imago waren we eindelijk af.
Carla Zijlvaart

Het begint nu echt carnaval te worden. Waar is het oude prachtige traditionele shirt? Met de schuine baan? Het Nederlands Elftal laat met het ‘uitshirt’ zien dat je traditie weer in ere kunt herstellen. Dus het is nooit te laat.
Peter Dekkers

Graag wil ik mijn mening geven over het nieuwe Jiba- shirt. Wat zo lijkt het te zijn: een Jiba-shirt met als hoofdsponsor NEC.

Om te huilen, zo lelijk. Hoe kunnen ze in hemelsnaam zo’n kleurencombinatie als geel/lichtblauw integreren in de kleurencombinatie van NEC. De kleuren vloeken enorm en de wijze waarop ze het logo van Jiba op het shirt hebben geplakt bewijst werkelijk van geen enkel greintje creativiteit.

Een hoofdsponsor is onmisbaar voor een club als NEC en ik ben dan ook blij dat we er een hebben gevonden voor twee jaar met een optie voor een derde jaar. Maar het mag nooit zo zijn dat het logo van de sponsor het shirt en de clubkleuren overschreeuwt.

Ik schaam me werkelijk diep als dit shirt het definitieve zal worden en hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat dit een voorlopig ontwerp is. Ik heb ook al een mailtje gestuurd naar NEC. waarin ik mijn ongenoegen heb geuit over het lelijke shirt. Ik kan me niet voorstellen dat daar niemand heeft gezegd dat het shirt absoluut niet kan. Gezien de massale negatieve reacties van supporters op diverse fansites zal niemand dit shirt kopen omdat niemand voor aap wil lopen en dit betekent dus voor NEC inkomstenderving. Laten we hopen dat het Jiba-shirt een kort leven beschoren is.
Lars Lecocq

Supporters van Vitesse hadden het vorig jaar over een clownspak. Maar nu is het echt zo. Ik schaam me dood.
Erik Eikhout

Ik voel me behoorlijk in mijn hemd gezet (overigens een neutraal wit hemd). Dacht ik een seizoenkaart voor een professionele voetbalclub te hebben aangeschaft, blijkt het een seizoenkaart van een campingelftal te zijn, wat overigens wel past bij een reisorganisatie. Met een narren muts op het hoofd zouden de spelers ook het hele jaar door carnaval kunnen vieren met zo’n bont shirt. Suggestie voor de achterkant van het shirt: een rode paddestoel met pimpelpaarse stippen. Er is vast nog wel een paddoshop die dit logo heeft. Een ding

is zeker: we zullen erg veel winnen,

want onze tegenstanders vallen gelijk om van het lachen en moeten de rest van de wedstrijd hun buik vast houden omdat deze pijn doet van het lachen.

Kortom dit shirt kun je niet serieus nemen want je maakt je als profclub belachelijk en ook als sponsor, want die sponsor zal zo veel klanten verliezen aan suporters die ons NEC een erg warm hart toe dragen. Ik zou in ieder geval bang zijn dat als ik bij hun een strandvakantie boek, dat ze daar het zand blauw gespoten hebben en gele parasols en gele strandlakens zo neer gezet en gelegd hebben, dat het woord vormt Jiba. Laat ik wel duidelijk wezen dat ik blij ben met het feit dat NEC een nieuwe sponsor heeft, maar ik hoop toch echt dat ze nog eens even naar dit foeilelijke shirt gaan kijken en het nodige aanpassen.
John Kuypers

Het is het lelijkste shirt ooit. Met deze sponsorkleuren we lijken wel op een clown met dit shirt. Ik vind het echt jammer. Misschien dat we het nog veranderd krijgen, anders jammer genoeg voor mij geen shirt de komende twee. jaar.Marc Peters

We zijn terug bij af. Zelfs Stevie Wonder ziet dat deze kleurencombinatie niet kan.
Ron Claassen

Wat een onbegrijpelijk lelijke combinatie. Jarenlang is er keihard aan gewerkt om van het ‘lelijke eendje’ iets moois te maken. Grotendeels is dat gelukt maar met zulke rare fratsen heb je die oude slechte naam zo weer terug. Met de huidige (krappe) selectie en deze kleurencombinatie wordt NEC waarschijnlijk het lachertje van komend seizoen. Met het shirt op zich is weinig mis, maar dat enorme blauwe vlak vloekt als de pest.
Daan de Haas

Het ziet er niet uit, die bonte kermis. Verschrikkelijke kleurencombinatie. Met carnaval win je zeker de eerstste prijs. Och ja… de centen hè!!! Ook belangrijk. Als NEC nu besluit dat oerlelijke vlak met die lichtblauwe kleur weg te

laten, en dan Jiba met dat wolkje in geel of wit er op te drukken, is het een heel ander gezicht.
Jan Walraven

Dit kan echt niet. Als je een beetje gevoel voor kleur hebt, verzin je dit niet. Het lelijkste shirt van de eredivisie is nu een dweil geworden.
Jan van der Linden

Het thuisshirt van NEC was de laatste jaren een mooie kleurencombinatie van zwart, groen en rood.

Zelfs aanhangers van Feyenoord en Ajax, vonden het mooi. Maar tot mijn grote verbazing zie ik nu een lelijke kleur blauw/geel op het shirt verschijnen. Ik begrijp dat een shirtsponsor belangrijk is voor een club, maar deze combinatie van kleuren kan echt niet.
Hein Teunissen

Wat een clownstenue, niet te geloven. Na het gifgroen aan het begin van vorig seizoen krijgen de supporters en de rest van Nederland dit te verwerken. Ik vind het werkelijk te erg voor woorden: we hebben nu met recht de lelijkste tenues ter wereld. Hopelijk gaat een en ander voor aanvang van de competitie nog veranderen, anders schaam ik me diep om NEC-supporter te zijn. Niet om de club want die zit in mijn hart, maar om het bestuur, dat lak heeft aan zijn supporters en de historie van de club. Weer trekken wij ten strijde voor rood, zwart en groen, daar horen die blauw-gele kleuren niet bij. Geef die maar aan RKC.
Gerton van Binsbergen

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan