Aanhang PSV eert Björn van der Doelen

De afscheidstoernee is begonnen. Björn van der Doelen kan er bijna niet meer omheen nadat hij zaterdagavond uitgebreid werd gehuldigd en geëerd in het Philips-stadion na afloop van de wedstrijd tussen PSV en NEC. Het was de laatste keer dat Doelluh in het PSV-stadion in actie was geweest, riep de speaker en het Eindhovense publiek dat de middenvelder altijd een warm hart is toe blijven dragen stond als één man op om het blonde bijtertje eer te bewijzen. Van der Doelen stapte met een pronte ruiker en een brok in zijn keel de catacomben in.


Vijf minuten eerder had de voormalige PSV-middenvelder zijn oude club de das om kunnen doen. Hij tekende voor het enige N ijmeegse schot op het doel van Gomes. De inzet smoorde in een woud van benen, waarna invaller Grot met een frivool hakje nog probeerde om de bal tegen de touwen te werken.


Het zou een brutale roof zijn geweest als NEC er op dergelijk slinkse wijze met de buit vandoor was gegaan. En de vraag lijkt gerechtvaardigd of de bloemen ook waren overhandigd als Van der Doelen vlak voor tijd had gescoord.


„Ik denk het wel“, grijnst de middenvelder. Het onverwachte eerbetoon had een diepe in druk op hem gemaakt, gaf Van der Doelen toe. „Het is toch niet niks. In de afgelopen jaren heeft het Eindhovense publiek wel vaker laten zien dat ze me nog niet waren vergeten, maar dit was toch wel heel bijzonder.“


Dat Van der Doelen vlak voor tijd het enige Nijmeegse schot op het doel van Gomes loste, vertelt het verhaal van de wedstrijd het beste: NEC liet zaterdag tegen de oude en (waarschijnlijk) nieuwe landskampioen vooral in aanvallend opzicht te weinig zien.


„Maar verdedigend stonden we nog niet zo slecht. De organisatie was er wel“, Stelt Van der Doelen. en de nuchtere cijfers geven hem gelijk: NEC was bijna net zoveel in balbezit als de Eindhovenaren.


Toch was het een wonder dat PSV bij rust al niet een 3-0 voorsprong had genomen.


„Het waren allemaal dode spelsituaties . Die vrije trappen van PSV zijn levensgevaarlijk. We hadden ze nadrukkelijk bestudeerd. Van Emmerik heeft ons toen op de been gehouden“, aldus Van der Doelen en die woorden echoden in het rond en werden door alle Nijmeegse spelers in camera’s en microfoons herhaald.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan