Ziekenboeg NEC begint langzaam leeg te stromen

Ze zullen er vanavond in de bekerwedstrijd tegen Excelsior nog niet bij zijn, maar bij NEC waren ze al blij dat Bart van den Eede en Andrzej Niedzielan gisterochtend weer op het trainingsveld stonden. Terwijl Cees Lok de fitte spelers onderhanden nam, deed fysiotherapeut Cees van der Linden op een belendend veld hersteloefeningen met de Belg en de Pool.


Niedzielan raakte anderhalve week geleden geblesseerd aan een tussenribspier. „ Ik had er nog nooit van gehoord, maar ’ t deed flink pijn. Ik schoot op doel en ineens voelde ik een steek. Ik ben meteen naar het ziekenhuis gegaan, maar ik bleef last houden. Kon niet trainen, zelfs niet goed lopen. Vandaag heb ik voor het eerst het gevoel dat het beter gaat. De wedstrijd tegen Excelsior haal ik zeker niet, ik hoop dat ik er vrijdag tegen Heerenveen wel weer bij kan zijn. Misschien nog niet in de basis, maar een paar minuten speeltijd zou al mooi zijn.”


Van den Eede zal deze week nog niet in actie komen. „ Zoals het er nu voorstaat, mikken we op AZ” ( op 2 oktober, red.), vertelde Cees van der Linden.Achter de naam van Romano Denneboom, de derde ‘ reguliere’ NEC- spits staat trouwens ook nog een klein vraagteken. De aanvaller maakte zaterdag tegen NAC zijn rentree na een liesblessure die hem bijna een maand aan de kant had gehouden. Denneboom verliet gisterochtend licht trekkebenend de training. „ Het voelt niet helemaal goed aan, het is ook een beetje dik. Ik laat me nu eerst goed behandelene, want als het even kan wil ik graag spelen tegen Excelsior.”


NEC neemt het bekerpotje van vanavond zeer serieus. Cees Lok: „ Als eredivisionist hebben wij alles te verliezen. Want wij willen per se doorbekeren. Het is toch de kortste weg naar Europees voetbal. Daarom hebben we Excelsior de afgelopen week vijf keer bekeken.”„ Het is een tamelijk uitgebalanceerde ploeg met balafpakkers maar ook met diepgaande spelers. Ze hebben in Dijkhuizen een lange spits, die ze echter niet voortdurend met de lange bal zoeken. Ze proberen vooral combinerend op te bouwen.”


Het duel tegen de Kralingers betekent voor NEC ook een weerzien met Mark Otten. De jeugdinternational kwam anderhalf jaar geleden niet tot overeenstemming met de Nijmeegse club over een nieuw contract en is sindsdien een vaste waarde voor Excelsior. Trainer Mario Been heeft hem dit seizoen zelfs tot aanvoerder gebombardeerd.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan