Willem II straft fouten beter NEC af

De spelers van Willem II lijken de dreigende woorden van coach Robert Maaskant te hebben begrepen, want zij versloegen het bezoekende NEC met 3-1.

Willem II en NEC waren met een verschillend gevoel de winterstop uitgekomen. Willem II kreeg twee kansloze nederlagen te slikken tegen FC Twente en Roda JC, waardoor coach Maaskant zijn spelers de wacht aanzegde. Terwijl NEC lekker had gespeeld tegen AZ en FC Utrecht, ook al leverde het betere spel geen overwinning op.

In Tilburg won NEC wederom niet. De ploeg van coach Cees Lok begon sterk aan het duel, maar zakte gaandeweg steeds verder weg. Want geheel tegen de verhouding in leidde Willem II na een half uur al met 2-0, waarna de partij zo goed als gespeeld was.

Zoals gezegd, NEC begon veel beter, maar keek na 22 minuten wel tegen een achterstand aan. Met de eerste de beste kans sloeg Willem II direct toe. Jatto Ceesay vierde zijn terugkeer in De Tricolores met de 1-0, nadat Tom Caluwé hem alleen richting Dennis Gentenaar stuurde.

Vijf minuten later stonden de Tilburgse supporters weer op de banken. Ditmaal profiteerde Arvid Smit van weifelen van doelman Dennis Gentenaar, die niet durfde uit te komen bij een hoekschop.

Gesteund door de 2-0 groeide Willem II, terwijl NEC steeds minder vertrouwen kreeg. Vlak na rust kwam de genadeklap via Iwan Redan. De stevige aanvaller klopte in twee maal Gentenaar, nadat de Nijmeegse doelman de bal slecht had uitgeschoten.

Een klein kwartier voor tijd kwam NEC nog wel dichterbij dankzij een kopbal van Romano Denneboom, maar meer dan een eretreffer was de goal niet.

Bron: VI.nl