Wij willen wraak!

Terwijl voor de meeste fans AGOVV uit een wedstrijd is zonder enige historie, weten de (echt) ouderen onder ons wel beter. In de jaren dertig en veertig vochten beide clubs herhaaldelijk heroische gevechten uit om de titel in de eerste klasse oost (met als bonus een plekje in de kampioenscompetitie). Zo ook in het seizoen 38-39, waarin NEC uiteindelijk wel kampioen werd. Maar niet nadat eerst onverdiend was verloren in Apeldoorn. Het boek NEC 75 jaar (uit 1975 dus) over de wedstrijd van 11 december 1938:
“Een zeer ongelukkige wedstrijd, waarin ons elftal voortdurend in de aanval was, maar ‘de blauwen’ de kunst verstonden veelvuldig te scoren. Onze midvoor faalde volledig en de achterhoede, anders toch de rots in de branding, liet steek op steek vallen. Werkelijk een debacle!”
Uitslag van deze “ongelukkige” nederlaag….7-0! Gelukkig hebben we nu met Lok een trainer die alle ins en outs van onze club kent en de spelers er dus van zal kunnen overtuigen dat vrijdag eindelijk de kans biedt deze schande recht te zetten! (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan