Veld van RBC ‘ligt er goed bij’

Het ziet ernaar uit dat NEC vanavond gewoon aan de bak moet. Omdat tegenstander RBC geen veldverwarming heeft, waren er twijfels of de wedstrijd door kon gaan. Dat lijkt geen probleem. “Het veld is hard, maar ligt er goed bij”, aldus Jan de Jongh, in Roosendaal verantwoordelijk voor de grasmat.


Vanmorgen om negen uur bekijkt De Jongh het veld opnieuw. Als er dan geen grote veranderingen zijn opgetreden is het aan scheidsrechter Eric Braamhaar om veld ’s middags te keuren. Mocht er wel iets veranderd zijn, keurt een gekwalificeerde scheidsrechter uit de buurt van Roosendaal het veld eerder.


NEC speelt tegen RBC in hetzelfde systeem als vorige week tegen RKC. Dus met Bart van den Eede en Andrzej Niedzielan in de spits. Edgar Barreto is terug na een blessure en neemt centraal op het middenveld de plek in van de geschorste Arjan Ebbinge. Daardoor schuift Patrick Pothuizen een linie naar achter. Rob Wielaert blijft waarschijnlijk rechts op het middenveld staan.


Trainer Cees Lok stapt dus weer af van zijn favoriete systeem: 4-3-3. “Ik speel het liefst aanvallend, maar het gaat uiteindelijk om de punten”, zegt de trainer. “We hebben het vijf wedstrijden geprobeerd en gezien dat we als we aanvallend spelen goed kunnen voetballen, maar ook te wisselvallig zijn.”


Dat betekent niet dat Lok het systeem met drie spitsen heeft opgegeven. “Misschien gaan we dit seizoen nog wel zo spelen. Voor volgend seizoen proberen we het ideaalplaatje voor 4-3-3 in te vullen. Liefst voetbal ik zo, maar je moet er wel de spelers voor hebben. Je hoeft ook niet altijd op dezelfde manier te spelen, al moet je ook niet iedere week van systeem wisselen.”


Bij NEC ontbreken vanavond de langdurig geblesseerde Frank Demouge en Alexander Prent. Ebbinge is geschorst. Bij RBC zijn twintig spelers fit, een seizoenrecord. Toch ontbreken met Aerts, Hellemons, Youssouf en Hakansson vier belangrijke spelers. Ikedia heeft deze week twee keer met de groep getraind. Het is nog onduidelijk of de snelle aanvaller in de basis staat.


Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Nalbantoglu, Wisgerhof, Pothuizen, Leiwakabessy; Wielaert, Barreto, Boutahar, Van der Doelen; Van den Eede, Niedzielan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan