Toch een uitkaart…?

Naast Jacco Swart en Leen Looyen (op ForzaNEC.nl) neemt nu ook Marc Loosen deel aan de columnhype. Zou Jacco geen laptopje mee hebben op vakantie? Hoe dan ook, Marc gaat in zijn column in op een aantal wijzigingen volgend seizoen. Een eerste wijziging is dat er nog maar drie in plaats van acht risicowedstrijden (ik begrijp: categorie-c-risicowedstrijden) zijn. Haastig wordt daaraan toegevoegd dat dit ‘uiteraard’ niet betekent dat we de overige wedstrijden op vrij vervoer mogen bezoeken. Maar je mag toch hopen dat NEC daar wel z’n uiterste best voor gaat doen!

Verder kondigt Marc aan dat we volgend seizoen allemaal een uitkaart met pasfoto moeten hebben als we uitwedstrijden willen bezoeken. Voorzover ik weet klopt dat niet. Enkele clubs gaan komend seizoen bij wijze van proef pasfoto’s van supporters opslaan en voor risicowedstrijden moeten alle clubs in de toekomst met een uitkaart werken. Maar omdat slechts een paar clubs pasfoto’s hoeven op te slaan, kan het haast niet anders of die uitkaart bij de overige clubs hoeft niet te zijn gekoppeld aan een pasfoto (als die afspraak al voor komend seizoen geldt). Bovendien geldt die verplichting alleen bij wedstrijden met risico b of c. Clubs kunnen onverplicht de regeling uitbreiden tot wedstrijden met het laagste risico (a).

Dus òf NEC heeft zich vrijwillig aangemeld voor de proef met de pasfoto’s (het zou mij na de rattenstreek met betrekking tot de naam van het stadion niks verbazen) òf NEC past de uitkaart-zonder-pasfoto onverplicht bij alle wedstrijden toe èn verzamelt op eigen houtje toch pasfoto’s òf de afspraken zijn zo knullig gemaakt dat twee clubs aan een proef met pasfot’s mee doen, maar ook alle andere clubs via de achterdeur van de uitkaart bij risicowedstrijden verplicht worden pasfoto’s op te slaan. Ik ben blij dat er wat Marc betreft ‘inmiddels meer duidelijkheid’ bestaat, misschien kan ‘ie het in een volgende column aan ons uitleggen! (tho)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan