Tininho keert terug in basiself van NEC

Statistisch gezien geldt NEC morgenmiddag als favoriet in de derby tegen Vitesse. De Nijmegenaren hebben sinds 1997 thuis niet meer verloren van de Arnhemse rivaal. In april van dit jaar troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in De Goffert.
De Gelderse broederstrijd eindigde toen onbeslist (1 – 1).


Zoals al bijna het gehele seizoen zit NEC ook ditmaal dun in de spitsen. Bart van den Eede, vorige week geopereerd aan een botvergroeiing bij zijn achillespees, was gisteren weer in het stadion. Maar het zal nog maanden duren voor de Belg weer inzetbaar is. Andrzej Niedzielan (griep en bovenbeenkwetsuur) heeft de training voorzichtig hervat, het is zelfs niet uitgesloten dat hij op de bank zit. Ook Giulliano Grot (lies) kan eventueel als invaller worden ingezet. Rutger Worm mag het na zijn geslaagde optreden van woensdag tegen Willem II (2-0 winst) morgenmiddag opnieuw als basisklant proberen.


Op het middenveld keert Tininho terug in de basis. De Braziliaan miste het duel met Willem II, maar zijn krediet bij trainer Cees Lok is groot. Wie er plaats moet maken, wilde de NEC-coach gisteren nog niet zeggen, maar het zit er dik in dat Saïd Boutahar het kind van de rekening wordt.


Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy; Barreto, Van der Doelen, Takak, Tininho; Worm, Denneboom.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan